deurne leeft wasstraat deurne middelmolenlaan herbruikbare bekers opening
15.09.2021

Vorig jaar besliste de Vlaamse regering dat drank voor evenementen enkel nog geserveerd mag worden in herbruikbare bekers.

Organisatoren van evenementen, bedrijven, organisaties en overheden in het Antwerpse kunnen vanaf nu rekenen op de gloednieuwe wasstraat van ACG vzw in Deurne. Nu festivals en feesten voorzichtig opnieuw openen, is de wasstraat klaar op om op volle toeren te draaien.

Nieuw in Deurne

Maatwerkbedrijf ACG vzw opent vandaag de deuren van haar wasstraat voor herbruikbare bekers met een feestelijk event. En er is reden tot feestvieren: de wasstraat is goed voor mens en milieu. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bedienen de indrukwekkende wasstraat, wat de sociale duurzaamheid bevordert. Ook ecologische duurzaamheid kan het sociaal maatwerkbedrijf afvinken.

De wasstraat wast vlotjes 25.000 bekers per dag schoon, springt zuinig om met water en geeft bekers voor feesten en festivals een langere levensloop. Eenmaal op volle capaciteit verschaft de nieuwe wasstraat werk aan …medewerkers.

Sterk in maatwerk

Bekers sorteren, in en uit de wasstraat laden is repetitieve arbeid, het type van arbeid waar onze maatwerkers sterk in zijn. In de wasstraat komen aldus de sociale en ecologische doelstellingen van ons maatwerkbedrijf naadloos samen

De wasstraat voor herbruikbare bekers kwam er in samenwerking met het Vlaamse Wash-it platform.

Meer info