deurne leeft portugees van deurne gaat van restaurant cogelsplein naar slager traiteur

Sinds 19 oktober moet de horeca (cafés en restaurants) op bevel van de federale overheid verplicht sluiten. Deze maatregel loopt al quasi zeker verder tot 1 april 2021.

Voor de meeste horeca-uitbaters is de toestand niet langer houdbaar. Creatieve en vaak drastische beslissingen dwingen zich dan op. Ook voor de Portugees van Deurne op het Cogelsplein.

Wie Cogelsplein zegt, zegt “Portugees van Deurne”

Al jaar en dag mogen we in Deurne genieten van de lekkerste Portugeese gerechten. In 2019 kwam ook nog Brasserie Alegria Portugal erbij op de Ter Rivierenlaan. Een ongekende luxe voor wie de Portugese keuken al heeft mogen ontdekken.

Aankondiging op Facebook

Afgelopen week kwam zaakvoerder Jorge Pereire van de Portugees van Deurne met een opvallende aankondiging op Facebook:

De Portugees van Deurne zal niet langer een restaurant zijn… Nu, tijdens deze crisis zag ik me genoodzaakt om de activiteiten om te gooien naar een beenhouwerij en traiteur.  Ik ben van opleiding slager dus de omschakeling is logisch voor me. De rekeningen betalen zichzelf niet vrienden; dus ik moet iets doen!

Op de vraag of dit een definiteve ingreep is, is de zaakvoerder duidelijk:

De kosten om de zaak om te vormen naar een nieuw concept zijn te groot om zo maar even terug te gaan naar restaurant. Als er in een post corona-tijdperk weer ruimte is voor een restaurant dan zal dat op een andere locatie zijn. Bovenop de slagerij/trateur voor de duidelijkheid.

Volgens Jorge gaat het om vlees van de beste kwaliteit op Portugese wijze maar met een Belgische touch.

Een greep uit het aanbod (zowel warm als koud te verkrijgen)

  • Vis
    Sardines, kabeljauw, gamba’s,…
  • Vlees
    Steak, côte à l’os, ribben, lam uit de oven,…
  • Stoofpotjes 
    Cataplana, arro de marisco, …

Portugees Van Deurne
Cogelsplein 29, 2100 Deurne
04 70 26 18 42
Facebook