deurne leeft technisch centrum rivierenhof turnhoutsebaan winkel dumont blijft

De Turnhoutsebaan zal een beetje van uitzicht veranderen. Een aantal huizen wordt nog dit jaar gesloopt.

De provincie Antwerpen wil op de Turnhoutsebaan een nieuw technisch centrum voor het Rivierenhof rechttrekken dat onderdak zal bieden aan een veertigtal stielmannen en een vijftiental andere medewerkers. Ook gereedschap en ander materieel zal hier worden opgeborgen.

Provincieraadslid Jan Claessen (V.B.) vroeg naar een stand van zaken:

De provincie heeft al een aantal huizen opgekocht die nu troosteloos staan te verkrotten. Wanneer zal de sloop van de leegstaande panden beginnen?

En wat gaat er gebeuren met het achterliggende atelier van de groendienst. Wanneer zal het nieuwe technische centrum er komen?

Huizen worden afgebroken voor het technisch centrum van het Rivierenhof

Raadslid Claessen kreeg een antwoord van provinciaal gedeputeerde voor groen Jan De Haes (N-VA):

In het najaar zullen de woningen Turnhoutsebaan 218 – 228 worden gesloopt. Enkel de huizen worden afgebroken. Het achterliggende atelier blijft in gebruik tot de start van de bouw van het nieuwe technische centrum. De door de sloop vrijgekomen ruimte wordt een met groen aangelegde toegang tot het atelier.

De aanstelling van de ontwerper en het opmaken van het ontwerp van het technisch centrum staan ingepland voor 2023. De uitvoering volgt dan in 2024 met een voorziene ingebruikname in 2026.

Het gebouw van Kookwinkel en Geschenken De Mont is eveneens opgekocht door de provincie en zal in de toekomst mee deel uitmaken van het technisch centrum. De Kookwinkel blijft nog een jaartje ter plaatse. Na 46 jaar gaan de eigenaars dan verdiend op pensioen.