deurne leeft school boekenberglei ag vespa
17.06.2021

Na de berichten in GvD over beschadigingen aan het voormalig kleuterschooltje op de Boekenberglei, vlooide districtsraadslid Guy Dirckx (V.B.) uit wat er met het gebouw staat te gebeuren.

De verantwoordelijkheid voor het schooltje ligt bij AG Vespa, de vastgoedpoot van de stad Antwerpen. Raadslid Dirckx:

De afdeling vastgoed van AG Vespa werkt momenteel aan een oproep voor dit pand. Het gebouw behoort tot het commercieel patrimonium van dit autonoom gemeentebedrijf. En zal aan marktconforme tarieven worden verhuurd. Daarbij is het belangrijk om de mededinging te respecteren.

Volgens het raadslid zoekt AG Vespa nog één en ander uit op stedenbouwkundig vlak en verwacht dit pand de komende weken op de markt te kunnen brengen.

Volgens het raadslid zijn wat het vandalisme betreft de herstellingswerkzaamheden doorgegeven aan het team Onderhoud van AG Vespa. Dat het nodige zal doen om dit aan te pakken. En is er van afbraak geen sprake. Dirckx besluit:

Als harmonie Ontwaking nog enige dromen koestert dat ze dit pand zou kunnen huren voor een prikje dan is het antwoord duidelijk. Het pand zal aan marktconforme tarieven worden verhuurd.