deurne centrum rommelmarkt anderhalve kilometer alain hoeckx op gallifortlei
22.04.2022

De tweede editie van de rommelmarkt in Deurne breidt stevig uit. Zo gaat de rommelmarkt van 70 naar 263 standplaatsen. Met een nieuw planningssysteem zullen de verkopers kunnen kiezen waar ze staan. Tijdens de feestelijke dag zorgen straatartiesten voor sfeer.

Uit een bevraging bleek dat de bewoners van de zijstraten van de Gallifortlei gewonnen waren voor een uitbreiding van de Feestelijke Rommelmarkt.

We ontvingen zeer veel positieve reacties, daarom werd overleg met het district Deurne en Stad Antwerpen beslist voor een uitbreiding met vier zijstraten.

zegt Alain Hoeckx, voorzitter van de winkeliersvereniging Deurne Centrum. De rommelmarkt zal dit jaar te vinden zijn in de Gallifortlei, de Plankenbergstraat, de Thisiusstraat, de Lundenstraat en de Eikblokstraat.

Veel inschrijvingen

Iedereen kan zich inschrijven voor een standplaats van 3 meter breed (15 euro).

We hebben eerst de buurtbewoners de kans gegeven om zich in te schrijven voor de rommelmarkt. De folders zijn eerder deze week gebust en de inschrijvingen lopen heel vlot binnen. Rommelmarkten zijn duidelijk terug hip! Vanaf vandaag zetten we de inschrijvingen ook open voor iedereen die een standplaats wil.

aldus Hoeckx.

Nieuw systeem, in enkele klikken een standplaats naar keuze

De organisatie zal sinds dit jaar gebruik maken van het planningssysteem van de winkeliersvereniging. Geïnteresseerden kunnen zelf kiezen waar ze willen staan. Op een digitale plattegrond staan alle beschikbare kraampjes aangeduid.

In enkele klikken heb je je standplaats gereserveerd. We zijn de eerste organisatie in België die dit systeem gebruikt om een rommelmarkt te organiseren. We staken vorig jaar ontzettend veel tijd in de verschillende standhouders een plaats toewijzen. Met dit systeem hebben we daar nu een oplossing voor.

Straattheater door de woonwijk!

Winkeliersvereniging Deurne Centrum zorgt samen met district Deurne voor de nodige sfeer en gezelligheid. Een 30-tal straatartiesten zullen gedurende de dag met verschillende acts passeren in de deelnemende straten van de rommelmarkt.

Iedereen kan een standplaats huren om tweedehands spullen te verkopen op de rommelmarkt. Opstellen als standhouder kan vanaf 7 uur, de rommelmarkt opent om 9 uur en eindigt om 17 uur. Meer informatie en inschrijven kan via de website.