deurne leeft tor deurne benny van loon twee sterren provinciaal voetbal
28.01.2021

Gisteren kreeg de Deurnese voetbalclub Tor Deurne Pirates het officiële bericht dat de club middels de audit een 2-sterrenlabel behaald heeft.

Een jaar geleden fuseerden voetbalploegen Olympic Pirates Deurne Borgerhout en KFC Rochus Deurne tot een ploeg: TOR Deurne Pirates. De club werd door Voetbal Vlaanderen voorzien van twee sterren, wat impliceert da ze vanaf nu op provinciaal niveau mag spelen. Voorzitter Benny Van Loon is een trotse man. Want twee sterren, dat staat gelijk met een kwaliteitslabel.

Van Loon:

Bij de fusie hadden wij twee doelstellingen. We wilden provinciaal voetballen en we wilden eveneens ons sociaal project verder uitbouwen.

Tot nu toe speelde de club op gewestelijk niveau. Voorzitter van Loon licht het belang van die twee sterren toe:

Als we provinciaal voetballen, spelen we een trapje hoger. Dat is interessant voor onze spelers, want zij kunnen op een hoger niveau spelen. Kijk, wij hebben geïnvesteerd in onze trainers. Door ons nu te meten met andere teams kan ook de kwaliteit van ons spel enkel maar verbeteren.

Club werd doorgelicht

Die sterren worden niet zomaar gegeven. Daar is een audit aan vooraf gegaan. Benny Van Loon:

Onze club is door externe auditoren onder de loep genomen. Onze trainers, het financiële plaatje, de begeleiding van onze spelers, de samenwerking met de ouders,… De focus ligt uiteraard op het sportieve luik, maar onze sociale werking, zeg maar de omkadering en begeleiding van onze jongeren naast de sport, heeft ons extra punten opgeleverd.

De erkenning door Voetbal Vlaanderen telt voor drie jaren. Van Loon:

Dit geeft ons tijd om onze werking te consolideren en verder uit te bouwen. We zouden dan voor drie sterren kunnen gaan wat recht geeft op interprovinciale voetbal. Maar ik geloof dat we nu goed zitten. We werken tenslotte samen met City Pirates Merksem. Spelers die zouden doorgroeien naar een hoger niveau kunnen daar dan terecht.

Elke Bydenbach (N-VA) is trots als districtsschepen voor sport en jeugd:

De afgelopen jaren is er bij TOR Pirates Deurne heel wat veranderd. Zowel voor als achter de schermen is er hard gewerkt om hun jeugdwerking verder uit te bouwen. Niet alleen het sportieve luik, maar ook het sociale engagement kreeg hierbij de nodige aandacht.

Dat blijven investeren in de kwaliteit van een onderbouwd jeugdsportaanbod op termijn loont; hebben ze in deze club nu aan den lijve mogen ondervinden. Een pluim op de hoed van heel het team!

Criteria

De audit van Voetbal Vlaanderen focust zich op vijf pijlers:

  • Clubmanagement
  • Operationeel management
  • Voetbalopleiding
  • Omkadering
  • effectiviteit (=jeugddoorstroming)