deurne leeft velden rivierenhof sport
06.04.2021

In februari trokken de korfbalclubs in de westelijke hoek van het Rivierenhof aan de alarmbel. Hun velden werden te vaak onoordeelkundig gebruikt door parkbezoekers. Met risico’s op beschadiging van het kunstgras.

Provinciaal raadslid Jan Claessen (V.B.) stelde hierover een schriftelijke vraag aan de provinciale deputatie. Raadslid Claessen:

Ik wilde graag weten of er op zonnige dagen verhoogd toezicht is door de domeinwachters. En of er schade is door oneigenlijk gebruik door niet-clubleden. En of het afsluiten van de speelvelden een oplossing zou kunnen zijn.

Provinciaal gedeputeerde voor groendomeinen Jan De Haes (N-VA) antwoordde met de vaststelling dat sinds het uitbreken van de coronacrisis er minder wordt gesport maar dat er meer bezoekers naar het park komen. Doordat de sportvelden er ongebruikt bij liggen, worden ze meer door niet-leden gebruikt om te sporten.

De Haes verwacht dat het na de crisis terug in de juiste plooi zal vallen. Maar ondertussen zijn er wel afspraken over toezicht gemaakt tussen clubs, domeinwachters en politie.

De Haes beklemtoonde ook dat bij drukkere periodes extra domeinwachters kunnen worden ingeschakeld. En hij bevestigde dat er op dit moment geen schade is gemeld die kan worden toegewezen aan oneigenlijk gebruik door niet-clubleden. Hij besloot:

We bekijken hoe we een duurzame oplossing kunnen vinden voor de bezorgdheden van de clubs en de maatschappelijke behoeften van niet-leden. Het afsluiten van terreinen is een mogelijkheid.