deurne leeft eugeen fahylaan verhoogde inrichting snelheid
01.04.2021

Naar aanleiding van een aanrijding tussen een fietser en een auto in de Eugeen Fahylaan stelde districtsraadlid Guy Dirckx (V.B.) een schriftelijke vraag aan het districtsbestuur.

Guy Dirckx licht zijn vraag toe:

De fietser was lichtgewond. Maar de bewoners van de Eugeen Fahylaan klagen dat auto’s te snel in de straat rijden. De laan ligt in een zone 30. De straat staat gebudgetteerd om heraangelegd te worden in de loop van 2022.

Daarom wilde het raadslid graag weten of er al meer ongevallen tussen auto’s en fietsers waren gebeurd. En of er al snelheidsmetingen waren uitgevoerd. Dirckx vroeg eveneens of bij de vernieuwde aanleg een apart dubbelrichting fietspad zal worden voorzien aan de noordzijde van de straat? En of er nog andere snelheidremmende ingrepen komen?

Geen ongevallen afgelopen jaren

Het districtscollege antwoordde dat in de straat zelf de laatste twee jaren geen ongeval had plaatsgevonden. In diezelfde periode gebeurden op het kruispunt met Schotensesteenweg/Muggepad vier ongevallen, op het kruispunt met de Ruggeveldlaan een. Getallen voor 2020 zijn nog niet bekend.

De snelheid van de auto’s werd gemeten en ruim een kwart reed veel te snel. Het bestuur gaf ook aan om bij de werkzaamheden in 2022 een dubbelrichtingsfietspad aan de kant van de Bremweide aan te leggen. De kruispunten van de Joseph Wuytslaan en de Jozef Voetlaan worden dan ook verhoogd aangelegd. Idem dito voor het kruispunt met de Schotensesteenweg/Muggepad, maar dit wordt al in 2021 uitgevoerd.