deurne leeft wissel politiek kevin engelen charisse verbeckmoes viviane gedopt meredith
25.03.2021

In de districtsraad nemen twee districtsraadsleden ontslag. Vanavond legt al een van de twee opvolgers de eed af. Volgende maand is het de beurt aan nummer twee.

Twee districtsraadsleden verdwijnen uit het Deurnese halfrond. Zowel fractieleidster voor Vooruit Charisse Verberckmoes als districtsraadslid voor N-VA Kevin Engelen bieden hun ontslag aan. Verberckmoes verhuist naar Essen en Engelen gaat in Brecht wonen.

Nieuwe districtsraadsleden: Vooruit & N-VA

Meredith Agyin neemt vanavond de fakkel van Charisse Verberckmoes over. Zij wil zich engageren voor een warme, propere buurt waar iedereen zich thuis voelt. Agyin wil dat er een efficiënt openbaar vervoer komt in Antwerpen met een tramverbinding tussen noord en zuid Deurne. De jonge vrouw is trots op het Velo-systeem, maar vindt dat het eenvoudiger moet worden gemaakt voor de klanten. Ten slotte streeft ze voor gelijkheid, voor zowel oud/jong, wit/zwart of gezond/ziek. Ze gaat voor een Deurne waar iedereen zich goed voelt en niemand zich buitengesloten voelt.

Viviane Gedopt neemt vanaf volgende maand de plaats van Kevin Engelen in. Zij is in de lokale N-VA afdeling seniorenverantwoordelijke. Gedopt hecht vooral belang aan het voorkomen van de vereenzaming van ouderen in onze maatschappij, meestal veroorzaakt door een gebrek aan sociale contacten. Een gerichte buurtwerking door vrijwilligers, ondersteund door professionele werkers met respect voor de autonomie van de senioren is volgens haar hierin cruciaal.

Illustratief beeld: © 2021 Instagram van Facebook @alex_dumarey