deurne leeft hondentoilet rivierenhof
06.04.2021

Het provinciaal groendomein Rivierenhof is populairder dan ooit, ook bij viervoeters. Dat blijkt uit de hoeveelheid hondenpoep die in het park opduikt.

Hondenpoep wordt achtergelaten en honden doen hun behoeftes tegen bomen en verlichtingspaaltjes. Dit zorgt voor overlast, is onhygiënisch en is het schadelijk voor aanplantingen en materiaal. Het Rivierenhof voorziet vanaf nu in vier hondentoiletten: twee langs de Jezuïetendreef, één langs de Lundendreef en één aan Speeltuin West.

Bovendien lanceert het Rivierenhof drie hondenwandelingen. De routes leiden honden en hun baasjes langs de mooiste plekjes in het park. Onderweg passeren ze minstens één hondentoilet en een paar snuffelpaaltjes.

Hondentoiletten én wandelingen in het Rivierenhof

Een hondentoilet is een speciaal ingericht plekje waar de honden hun behoeftes kunnen doen. Ze zijn te herkennen aan de infoborden met daarop de hondenwandelingen die langs de hondentoiletten en snuffelpaaltjes leiden. De gele route ‘Plas & Go’ focust op een snelle plaspauze van maximum 10 minuten. Het oranje pad ‘Korte Kwispel’ duurt zo’n 30 minuten en is perfect om de poten even te strekken. En als tijd niet van tel is, kies dan voor de paarse route ‘Snuffelen à volonté’. Deze duurt ongeveer 45 minuten.

De routes kunnen naar hartenlust met elkaar verbonden en gecombineerd worden. Via een QR- code kunnen de wandelingen ook online gevolgd worden.

En verder: houd honden aan de leiband en ruim elk hondenkakje op in een zakje. Langs de routes staan verschillende vuilnisbakken.

Beeld: Persbericht Province Antwerpen