deurne leeft schoolstraten deurne defitinief tjerk sekeris
20.12.2021

Sinds 2020 zijn de Albert Bevernagelei en Fort III-straat tijdelijke schoolstraten. Deze proefprojecten zijn nu positief geëvalueerd, daarom worden de schoolstraten er permanent ingevoerd Het doel van schoolstraten is om de verkeersveiligheid aan de scholen te verhogen.

Bij een schoolstraat sluit een gemachtigd opzichter of vrijwilliger bij het begin en/of einde van de schooldag een (deel van de) straat een tijdlang af. Voetgangers, steppers, fietsers en speed pedelecs kunnen dat gedeelte nog wel in, maar gemotoriseerd verkeer wordt geweerd.

Zes schoolstraten in Deurne, die alle zes gedragen worden door kinderen, ouders, schooldirecties en buren bewijzen dat Deurne een hart voor kinderen heeft.

Aldus districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA).

De twee schoolstraten:

  • De Albert Bevernagelei (De Bever) in Deurne Noord wordt afgesloten ter hoogte van de Van Amstelstraat en de Van Cortbeemdelei. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.25 tot 15.40 uur. Op woensdag tussen 11.45 en 12.30 uur.
  • De Fort III-straat (‘t Vliegerke) in Deurne Zuid wordt afgesloten ter hoogte van de Borsbeeksesteenweg en de Langbaanvelden. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.20 tot 8.50 uur en van 15.10 tot 15.40 uur. Op woensdag tussen 8.20 en 8.50 uur en tussen 12.05 en 12.35 uur.

Beeld: Stad Antwerpen – Frederik Beyens