deurne leeft dascottele proximus gebouwen afgebroken
22.06.2020

De afbraak van het voormalige gebouw van Proximus, met de karakteristieke winkel, op de hoek Dascottelei-Van Den Hautelei is begonnen.

Wolf Invest, een vastgoed projectontwikkelaar, is gestart met de werkzaamheden die moeten leiden naar 69 appartementen, een commerciële ruimte, een magazijn en een ondergrondse parkeergarage.’ Het bestaande gebouw wordt platgegooid en een nieuwe, moderne constructie wordt neergepoot.

Zaakvoerder Frank Reekmans geeft meer uitleg over het nieuwe project:

We trekken een gebouw recht met appartementen van zowel 1, 2 en 3 slaapkamers. In vergelijking met andere projecten in de onmiddellijke buurt willen we dat die appartementen voldoende ruimte hebben, met grote ramen om meer licht te vangen en met het nodige wooncomfort. We mikken zowel op jonge gezinnen als op iets oudere mensen. Het wordt zeker geen massieve blok maar het gebouw krijgt een speelse, gebogen gevel in een fraaie baksteen.

Op het gelijksvloer komt een Carrefour Market. Ondergronds zal er parkeerruimte zijn voor zowel bewoners als klanten. Reekmans hoopt dat de appartementen anderhalf jaar later kant en kaar zullen zijn. En hij verzekert dat het mooi afgewerkte en betaalbare woonheden zullen zijn.