deurneleeft Herentalsebaan
Deurne Zuid

In alle gemeenten tussen Antwerpen en Herentals bestaat er wel een Herentalsebaan. Daarom noemen de inwoners van Deurne-Zuid de winkelstraat gelegen tussen het Mestputteke en AZ Monica, de Onze-Lieve-Vrouw-Middelares Kliniek, Dé Herentalsebaan.

Dé Herentalsebaan is het eigenlijke centrum van Deurne-Zuid en ligt tussen de parken van het Rivierenhof en het de parken Boekenberg en Boelaar. Dé Herentalsebaan is nog een echte winkelstraat met tientallen specialiteiten en nog veel meer winkels, maar er wonen ook veel gezinnen op en rond Dé Herentalsebaan.

Met de vele parkeerplaatsen langs Dé Herentalsebaan en op de parkings zijn en in totaal meer dan 200 parkeerplaatsen binnen 500 meter wandelafstand, moet Dé Herentalsebaan voor geen enkel Shopping Center onderdoen.

Je vindt op Dé Herentalsebaan bijna alle gekende grote ketens, en daarnaast een unieke mix van de meest uiteenlopende speciaalzaken. Het zijn er meer dan 60.
De laatste jaren is er een steeds groter aanbod voeding te vinden op Dé Herentalsebaan.

Dé Herentalsebaan is zowat de best bereikbare winkelstraat van het Antwerpse: tram- en buslijnen komen hier voorbij, fietsers hebben speciale stalplaatsen en voetgangers lopen comfortabel over de nieuw aangelegde trottoirs.

Bijdrage: To Baaten