Voor wie even wil ontsnappen aan de dagelijkse drukte of simpelweg op zoek is naar een moment van rust, biedt het Rivierenhof deze zomer een unieke ervaring aan: OFFSHŌRE, een muzikale hide-out midden in het groen van het Arboretum. Van 2 juli tot en met 31 augustus kunnen bezoekers hier genieten van de rustgevende muziek van componiste Patricia Vanneste, bekend van haar werk voor de tv-reeks ‘Knokke Off’.

Een plek voor rust en herbronning

In OFFSHŌRE stap je een installatie binnen waar je met een hoofdtelefoon op de wereld buiten even helemaal kunt vergeten. De muziek, speciaal gecreëerd door Vanneste, nodigt uit tot introspectie en ontspanning. Het idee is om een veilige haven te bieden voor iedereen die soms worstelt met de balans tussen hun innerlijke wereld en de hectische buitenwereld. De serene omgeving van het Arboretum versterkt deze ervaring en maakt het een ideale plek om even zen te worden voor je een voorstelling bijwoont in het OLT Rivierenhof.

Ook artiesten vinden hier rust

Niet alleen bezoekers, maar ook artiesten die optreden tijdens het #OLT24-festival, maken gebruik van deze oase van rust. Voor hen biedt OFFSHŌRE een moment van ontspanning en reflectie voor ze het podium opgaan. Dit initiatief benadrukt de behoefte aan mentale en emotionele rust in een vaak veeleisende en drukke omgeving.

Inspiratie uit contrasten

De muziek van Patricia Vanneste voor OFFSHŌRE is geïnspireerd door de symboliek van een koude zweetdruppel op een warm strand, wat de innerlijke spanningen weerspiegelt die soms haaks staan op de buitenwereld. Deze symboliek komt ook terug in haar werk voor ‘Knokke Off’, waar de soundtrack de complexe innerlijke leefwereld van de personages weergeeft tegenover de oppervlakkige pracht en praal van hun omgeving.

Praktische informatie

OFFSHŌRE is dagelijks toegankelijk van 2 juli tot en met 31 augustus in het Arboretum van Provinciaal Groendomein Rivierenhof. Speciaal voor de liefhebbers is Patricia Vanneste zelf aanwezig op 11 augustus van 11:00 tot 16:00 uur om bezoekers te ontmoeten en haar inspiratie toe te lichten.

beelden: Marc Verhaegen