Op zaterdag 25 mei wordt er in Deurne een verbindend buurtfeest met rommelmarkt georganiseerd onder de toepasselijke naam “Aan de Klap”. Van 10u tot 17u, belooft het een gezellige dag te worden voor jong en oud. De Frans Messingstraat en De Waillystraat, in het hart van Deurne centrum, worden omgetoverd tot een bruisende ontmoetingsplek.

Alain Hoeckx, voorzitter van de winkeliersvereniging, benadrukt het belang van het evenement:

‘Aan de Klap’ is meer dan een rommelmarkt; het is een kans om de gemeenschapszin in Deurne te versterken. Door samen te komen maken we de kloof tussen mensen kleiner.

Het evenement biedt een breed scala aan activiteiten. Naast de traditionele rommelmarkt is er ook een makersmarkt waar lokale ambachtslieden hun waren tentoonstellen. Voor de jongere bezoekers zijn er springkastelen en ook aan de inwendige mens is gedacht met verschillende eetkraampjes.

Buurtbewoonster Magalie Dujardin, medeorganisator, licht toe:

Het gaat ons om het samenbrengen van mensen. We hebben bewust voor een locatie bij cultuurcentrum De Klap gekozen om letterlijk en figuurlijk met elkaar in gesprek te gaan. De naam van het evenement, ‘Aan de Klap’, nodigt uit om echt met je buren in gesprek te raken. Zowel Alain als ikzelf wonen hier ook… dat helpt natuurlijk. (lacht)

Voor wie nog een standplaats wil bemachtigen, zijn er nog enkele plekken beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de website: https://www.deurnecentrum.be/aandeklap/