deurne leeft kersverlichting gallifortlei aansteken
15.12.2021

De kerstverlichting in de Gallifortlei brandt en de straat baadt in een eindejaarssfeer. Maar dat liep niet van een leien dakje.

Met een druk op de knop ontstaken districtsschepen van lokale economie en feestelijkheden Philip Van Acker (N-VA) en handelaars van Deurne centrum de kerstverlichting. De winkelstraat straalt als in de dagen van weleer.

Maar voor het zover kwam, moesten enkele obstakels worden overwonnen.

Districtsschepen Van Acker geeft meer uitleg:

Vroeger hing er in deze straat ook kerstverlichting, maar dat is al ruim vijftien jaar geleden. Toen we de nieuwe verlichting wilde ophangen bleken de stopcontacten aan de winkelgevels, die vroeger voor de feestverlichting werden gebruikt, stuk te zijn. Herstellen zat er niet meer in. We hebben het probleem dan opgelost met werfkasten. Volgend jaar wordt de huidige straatverlichting vervangen. Dan zullen we stroom voorzien vanaf de verlichtingspalen.

De kerstverlichting oogt heel feestelijk. Philip Van Acker:

Prachtig, toch? Volgend jaar breiden we hopelijk uit naar de Frank Craeybecklaan.

Ook de andere grote assen van Deurne werden verlicht: meer dan 20.000 ‘nieuwe’ lichtjes op Gallifortlei

Al is de Gallifortlei lang niet de enige straat met kerstverlichting. Op de Turnhoutsebaan en de Herentalsebaan hangt sfeerverlichting op zonne-energie. Ook in de laanbomen aan het districtshuis en in de bomen op het Wim Saerensplein hangen lichtjes.

We zijn vanuit de winkeliersvereniging het district zeer dankbaar voor de aangebrachte kerstverlichting.  Het brengt sfeer en warmte tijdens de kortste dagen van het jaar.

Besluit Alain Hoeckx, voorzitter van de winkeliersvereniging.

Beelden: Stefan Lambrechts