deurne leeft deurne ruimt op rebecca christina gevers
27.08.2020

In navolging van de World Clean-up Day gaan ook de inwoners van het district Deurne aan de slag. Tijdens Deurne Ruimt Op – op 19 september 2020 – zet iedereen z’n schouders onder een propere leef- en werkomgeving. De hele dag gaan burgers en ondernemers op pad om komaf te maken met vervelend zwerfvuil. Waar? In de parken van Deurne. Speciaal voor deze editie: coronaproof opruimen met je bubbel!

Deurne Ruimt Op: een proper goed doel

Het doel van Deurne Ruimt Op is duidelijk: werken aan een beter, zuiverder district. Zonder zwerfvuil, vervelende peuken, rondslingerende mondmaskers en weggeworpen blikjes. Daarvoor gaan tientallen vrijwilligers op 19 september 2020 op pad. Gewapend met véél goesting, een goed humeur en een stevige vuilniszak. Samen vormen ze de grootste vuilnisopruimactie van 2020.

Deurne Ruimt Op: (g)een wandeling in het park

De focus van Deurne Ruimt Op ligt op de parken in het district. Het zijn stuk voor stuk groene parels, waar inwoners plezier en verkoeling zoeken. Toch worden ze vaak ontsierd door afval in bermen, op graspleinen en onder bomen. Tijd om daar iets aan te doen.

Van het Rivierenhof tot Gemeentepark Bremweide, van het Boekenbergpark tot Park Groot Schijn: alle Deurnese parken krijgen een propere make-over. Opruimmateriaal zoals handschoenen, grijpers en vuilniszakken worden ter beschikking gesteld door het district en kunnen afgehaald worden aan het districtshuis.

Meedoen kan zo

De organisatie achter Deurne Ruimt Op wil zoveel mogelijk inwoners van het district aan het opruimen krijgen. We doen dan ook een warme oproep naar iedereen om zich in te schrijven als individu, of samen met je gezinsbubbel. Alle informatie én het inschrijvingsformulier is te vinden op de website: www.deurneruimtop.be.

Wedstrijd voor deelnemers

Mensen die deelnemen, doen dat natuurlijk omdat ze houden van hun wijk, district en stad. Maar er is ook een leuke wedstrijd voorzien voor iedereen die mee aan de slag gaat.

Wanneer deelnemers een toffe foto uploaden op de website van hun deelname aan Deurne Ruimt Op, maken ze kans op een geweldige prijs. Er zijn twee fotocategorieën: individu en bubbel. Wie de meeste likes haalt, is gewonnen! De winnaars krijgen gratis tickets (2 voor prijs individu en 5 voor prijs bubbel) voor de Grote Schijn 2020!

Meer informatie

Voor meer informatie over Deurne Ruimt Op, fotomateriaal of achtergrondinfo, kan je steeds terecht bij Alain Hoeckx via alain@www.deurneleeft.be of 04 75 33 83 67