deurne leeft dees is wel deurne mat kampioenschap gekke zondag

Zondag 24 april 2022 is het ‘Zotte Zondag’ in Deurne. Jong en oud kan dan aan het districtshuis gratis deelnemen aan verschillende gekke en spectaculaire activiteiten en attracties. Competitieve geesten kunnen zich ook individueel of als ploeg inschrijven en meedoen aan het eerste Deurns Kampioenschap ‘De Alleskunner’.

De parking aan het districtshuis van Deurne wordt op zondag 24 april 2022 van 13 tot 17 uur omgetoverd tot een heus avonturenpark met verschillende zotte, adembenemende en uitdagende attracties. Jong en oud kan vrijblijvend en gratis deelnemen aan alle activiteiten.

Op het programma staat o.a. een deathride vanaf het districtshuis, een stokkenvangspel om je reflexen te testen, een wilde rodeostier waarop je zolang mogelijk moet blijven zitten, spacebikes die overkop fietsen, vliegen met drones, 21 meter in de lucht gekatapulteerd worden, een 8 meter hoge spidertoren, een supertrampoline, gekke fietsen, een gyropscoop die je in alle richtingen ronddraait, een XL-voetbaltafel,… en nog veel meer. Afsluitend is er om 17 uur een sensationele (theater)voorstelling. Het volledige programma staat op www.deurne.be/zottezondag.

Deurns Kampioenschap ‘De Alleskunner’

Verschillende activiteiten zijn ook gebundeld in de eerste editie van het Deurns Kampioenschap ‘De Alleskunner’. Verspreid over tien disciplines gaat het district dan op zoek naar ‘De Alleskunner’ uit Deurne. De tien disciplines zijn: gokartracen, surplacen met een fiets, traplopen in de toren van het districtshuis, zover mogelijk een deur(ne)mat gooien, sportstapelen, katapultschieten, om ter snelst fietsen op rollen, relfexen testen met het stokkenvangspel en het IP-spel en om ter langst op een rodeostier zitten.

Voor dit kampioenschap is inschrijven verplicht via www.deurne.be/zottezondag (de dag zelf kan je ook nog inschrijven). Deelnemen kan individueel of in team. De winnaars van het Deurns Kampioenschap ‘De Alleskunner’ krijgen een uniek cadeau en eeuwige roem voor hun geleverde prestaties.

Districtsschepen Elke Brydenbach (N-VA):

Deurne is een district met een hoek af, dat wisten we al langer. Met deze allereerste editie van ‘Zotte Zondag’ willen we dit ook wat kracht bij zetten. Het district wil de Deurnenaar met enkele knotsgekke activiteiten en attracties uitdagen het beste in zichzelf boven te halen.

Sportievelingen moeten zich zeker en vast inschrijven voor het Deurns kampioenschap ‘De Alleskunner’ en de uitdaging aangaan. Zet 24 april met stip in je agenda en laat het ‘Dees is wel Deurne’ gevoel die dag volop overheersen.

Eerste record ‘deur(ne)mat gooien’

Tijdens de persvoorstelling van Zotte Zondag waagde het districtscollege zich aan de discipline deur(ne)mat gooien. Districtsschepen Elke Brydenbach gooide 5,2 meter ver, districtsburgemeester 9,2 meter. Districtsschepen Freddy Lorent vestigde het eerst record, namelijk 9,72 meter. Het districtscollege daagt alle deelnemers van het Deurns Kampioenschap ‘De Alleskunner’ om deze afstand op 24 april te verbeteren.

Iedereen welkom

Iedereen is welkom op ‘Zotte Zondag’ om een gratis activiteit uit te proberen, deel te nemen aan het kampioenschap, te supporteren of om gewoon de gezellige ambiance op te snuiven en een hapje of drankje te nuttigen.

Praktisch

Zotte Zondag en het Deurns Kampioenschap ‘De Alleskunner’

  • zondag 24 april 2022 van 13 tot 18 uur
  • Districtshuis Deurne, Maurice Dequeeckerplein 1
  • Info en inschrijven: www.deurne.be/zottezondag
  • gratis