deurne-leeft-fruitheuvel-lina

Vandaag namen buren en klanten afscheid van Paul en Linda Van den Heuvel, de trotse eigenaars van de kruidenierszaak De Fruitheuvel. Na meer dan 30 jaar trouwe dienst sluiten zij de deuren van hun winkel voorgoed en gaan zij genieten van hun welverdiende pensioen.

De Fruitheuvel, gelegen op de hoek van de Jules Steurstraat en de Schotensesteenweg, was meer dan drie decennia een begrip in de buurt. Paul en Linda stonden bekend om hun klantvriendelijkheid en de huisbereide producten zoals gazpacho en aardbeienconfituur. Vandaag kwamen de buurtbewoners hen bedanken voor al die jaren van persoonlijke en vriendelijke bediening.

Daar gaat weer een kleine kruidenier…

zuchtte buurman Walter Bats melancholisch.

Paul stond zijn mannetje doorheen de jaren

Hoewel De Fruitheuvel meestal een oase van vriendelijkheid was, had de winkel ook te maken met enkele minder prettige voorvallen. In 2013 probeerden drie overvallers hun slag te slaan, maar Paul joeg hen weg met een bak leeggoed. Twee jaar later dreigde een man met een pistool, maar opnieuw wist Paul de situatie te redden door de indringers op de vlucht te jagen met een groot kaasmes. Deze incidenten deden het ondernemerskoppel even twijfelen over hun toekomst, maar uiteindelijk kozen ze ervoor om door te zetten.

Nu, na 36 jaren van hard werken en toewijding, hebben Paul en Linda besloten dat het tijd is om te genieten van hun pensioen. De buurt verliest een geliefde kruidenierszaak, maar de herinneringen aan De Fruitheuvel en de warmte van Paul en Linda blijven bestaan.