deurne leeft skaten arenaplein

Skaters en steppers krijgen vanaf vandaag een nieuwe plek om hun vaardigheden te tonen en te verbeteren. Het Arenaplein in Deurne is voor de komende maand omgetoverd tot een skateparadijs met een speciale skatecontainer.

De container is het resultaat van een samenwerking tussen het district Deurne, Sporting A en Skateboard Academy (SBA). Bezoekers kunnen hun eigen materiaal meenemen of lenen van SBA, inclusief bescherming. De toegang is gratis voor iedereen.

Districtsschepen voor sport Elke Brydenbach benadrukt dat de skatecontainer onderdeel is van een grotere visie om urban sports in Deurne te promoten.

In de vorige legislatuur is er geïnvesteerd in een splinternieuw skatepark in Park Groot Schijn. Nu willen ze beginnende skaters extra begeleiden en ondersteunen door samen te werken met Skateboard Academy Antwerpen. Er zijn verschillende initiaties gepland op het Arenaplein, zoals workshops voor scholen en skate-sessies voor beginners op woensdagmiddag.

Een skate-clash tussen de districten?

Het district hoopt dat de skatecontainer en de initiaties zullen bijdragen aan het aanmoedigen van jongeren om meer te bewegen en hen kennis te laten maken met urban sports. Haar ultieme droom is op termijn een grootse ‘skate contest’ tussen de verschillende districten te organiseren, om zo het eigen skatepark extra in de kijker te zetten.