deurne leeft dax de superheld

In het district Deurne is men zich bewust van het groeiende probleem van kinderen die te veel tijd doorbrengen op smartphones of computers. Om deze trend tegen te gaan, zijn er 13 superhelden ontwikkeld om de speelterreinen extra onder de aandacht te brengen en kinderen aan te zetten meer buiten te spelen en te sporten.

De opperheld Dax Lupo speelt hierbij een centrale rol en werd vandaag tijdens de Buitenspeeldag op 19 april voorgesteld. De bedoeling van deze superhelden is om kinderen te stimuleren om meer te bewegen en te spelen. District Deurne heeft 13 dieren getransformeerd tot superhelden, elk met een eigen karakter en kracht. Deze superhelden zijn verbonden aan de speelterreinen in Deurne. Op elk speelplein hangt een infobordje met een QR-code van een filmpje, waarmee kinderen leuke opdrachten kunnen uitvoeren samen met hun superheld.

Dax Lupo is de leider van de Deurnese superhelden

Dax, de wijze wolf, heeft 12 diverse superhelden met een eigen karakter en kracht onder zijn hoede genomen. Elke superheld is toegewezen aan een speelterrein of speeltuin in Deurne. Samen met Dax Lupo proberen zij kinderen aan te moedigen om meer buiten te spelen, te bewegen en te sporten. Daarnaast willen ze pesters aanpakken en zorgen dat afval altijd in de vuilbak belandt.

Kinderen kunnen de superhelden ontdekken met de gratis app iziTravel, waarmee ze de verschillende Deurnse speelterreinen en hun superhelden kunnen verkennen.

Klik hier om de superhelden te ontdekken met de app iziTravel.

Superhelden blijven kinderen motiveren voor buitenspeelplezier

In de toekomst zullen Dax Lupo en de andere superhelden deel uitmaken van verschillende evenementen en activiteiten van het district. Kinderen kunnen vanaf mei tattoos en stickers van de superhelden verzamelen. In juli en augustus zal elke week een superheld in de kijker worden gezet op de socials van district Deurne. Zo willen ze kinderen blijvend motiveren om de speelterreinen te ontdekken en meer buiten te spelen.

Bron: District Deurne