Paul Peeraerts, 77 jaar en woonachtig in Deurne-Zuid, is door de vrijwilligersorganisatie ‘Deurne Ruimt Op!’ onderscheiden met de ‘De Gouden Grijper’ award.

Deze prijs, die voor de vierde keer wordt uitgereikt, erkent de inspanningen van individuen die actief bijdragen aan het opruimen van zwerfafval in het district Deurne. Eerdere laureaten van deze award zijn Jean, Leo, Mo, Erik, en Veerle, die eveneens erkenning hebben gekregen voor hun bijdrage aan het schoonhouden van de buurt.

Paul, een toegewijde straatvrijwilliger, heeft de harten van velen gewonnen in de buurt met zijn dagelijkse inspanningen om het Boekenbergpark en omgeving schoon te houden.

Na een routine-check-up bij de huisarts, waarbij mij verteld werd dat dagelijkse beweging mijn kansen om 100 jaar te worden aanzienlijk zou verhogen, besloot ik actie te ondernemen. Mijn keuze viel op het opruimen van zwerfafval in het park, mits het weer het toelaat.

deelt Paul Peeraerts.

Tijdens zijn opruimtochten, waarbij hij de applicatie WePlog gebruikt om zijn vondsten te documenteren, merkt Paul een opvallend verschil op in het soort afval dat hij tegenkomt.

Het overgrote deel van wat ik vind zijn energiedrankblikjes. Een duidelijk teken van onze tijd en iets dat specifiek lijkt voor onze buurt,” merkt hij op.

Alain Hoeckx, vertegenwoordiger van ‘Deurne Ruimt Op!’, looft Paul voor zijn inzet:

Elk jaar kiezen we iemand die zich buitengewoon heeft ingezet voor een schoner Deurne. Dit jaar was de keuze voor Paul snel gemaakt. Zijn bijdrage aan het district is onmiskenbaar en wij hopen dat zijn verhaal anderen inspireert om ook een steentje bij te dragen.

Bij de uitreiking, waarbij Paul werd verrast bij hem thuis met bloemen, een oorkonde en de symbolische gouden grijper, was hij zichtbaar ontroerd.

Ik doe dit niet voor de erkenning, maar voor het milieu en de toekomst van Deurne-Zuid. Deze waardering is een grote eer en ik hoop dat het als inspiratie dient voor anderen

besluit Paul.

beeld: Marc Verhaegen