De historische inkompoort van het Boekenbergpark aan de Menegemlei is een smeedijzeren rococopoort tussen bewerkte hardstenen pijlers met bolornament. Deze toegangspoort was in slechte staat en vertoonde scheuren. Daarom werd beslist om de poort in ere te herstellen. Voor de restauratie werd geld voorzien vanuit het Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed.

De restauratiewerken duurden ongeveer twee maanden. De barsten zijn weggewerkt, de natuurstenen pilaren en het hekwerk opgepoetst en de ijzeren poort is behandeld en terug voorzien van bladgoud.

Freddy Lorent (Onafhankelijk), districtsschepen bevoegd voor publieke ruimte:

​Het Boekenbergpark kreeg de laatste maanden een opknapbeurt. Nadat de parkwegen en de speeltuin zijn vernieuwd, is nu nu ook de poort aan de Menegemlei in zijn oude glorie hersteld met respect voor de geschiedenis.

De werken aan het kasteel zitten ook in de laatste fase zodat daar binnen afzienbare tijd ​ bewoning terug mogelijk is. Daarnaast heeft district Deurne een studie opgestart voor de heraanleg van de omgeving voor en naast het kasteel. Het is steeds leuk om in deze omgeving te vertoeven en ikzelf heb heel mooie en leuke herinneringen aan deze buurt.