deurne leeft horecatocht nva jongeren alain hoeckx

Nu de horeca weer gedeeltelijk open mag, organiseren de N-VA jongeren een ‘horecatocht’. Als bijdrage aan de heropleving van de lokale café’s en restaurants, brasseries en bars. En om de Deurnenaar terug naar de Deurnese horeca te lokken.

Mede-initiatiefnemer en districtsraadslid Alain Hoeckx geeft meer uitleg:

Met een horecatocht, een kroegentocht maar voor meer dan alleen kroegen, zetten we enkele brasseries en restaurants, bars en café’s in de kijker. We hebben bewust gekozen voor een mix aan gevestigde en nieuwe zaken.

De jongeren kozen voor bierviltjes om hun actie te verspreiden.

Hoeckx:

Op de bierviltjes staat een QR-code die kan worden gescand en die dan een link geeft naar de horecatocht. Met categorieën als ‘innerlijke mens versterken’, ‘bier hier!’ en ‘w’gaan wijnen’ is er voor ieders wat wils.

 Jorge Gonzalez, voorzitter van de N-VA jongeren voegt er aan toe:

Nu de vaccinatie op gang komt zullen we weer meer genieten van lokale cultuur en horeca.De horeca is een intrinsiek onderdeel van de lokale economie. Het zorgt voor een gemeenschapsgevoel, creëert werkgelegenheid en zorgt voor talrijke leuke momenten met vrienden en familie. Met dit initiatief willen wij de Deurnese ondernemingen terug op de kaart zetten.

Er werd een selectie gemaakt van het horecagebeuren in Deurne. Maar de jongeren roepen uiteraard op om alle zaken in Deurne te steunen met een bezoekje of een take-away bestelling.