Op zaterdag 11 november 2023 herdenkt Deurne op indrukwekkende wijze de wapenstilstand, de jaarlijkse herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Deurne komt samen voor een reeks plechtigheden, waaronder een bloemenhulde en het iconische geluid van The Last Post, dat op 11 verschillende locaties in Deurne te horen zal zijn.

De herdenkingsdag start om 10.30 uur met een bloemenhulde aan de gedenkplaat in het politiecentrum aan de Unolaan door het districtsbestuur. Aansluitend volgt er een optocht naar het ‘Monument der Gesneuvelden’ bij het kasteel Sterckshof, begeleid door de Stadstrommelaars. Hier vindt een tweede bloemenhulde plaats, gevolgd door het spelen van The Last Post.

The Last Post: Een muzikaal eerbetoon op 11 locaties

In een unieke en ontroerende actie zullen muzikanten om 11 uur The Last Post spelen op 11 verschillende locaties in Deurne. Deze locaties omvatten onder andere het Monument der Gesneuvelden, het standbeeld Jan Olieslagers bij de Luchthaven, het Wim Saerensplein, de Lundenstraat, het Sint-Fredegandusbegraafpark, de Gallifortlei, de Plankenbergstraat, het politiekantoor Unolaan, het Arenaplein, de begraafplaats Ruggeveld en de begraafplaats Silsburg.

Afsluiting met kunst en muziek

De herdenking wordt afgesloten in het districtshuis, waar eerst een hulde plaatsvindt aan het borstbeeld van burgemeester Alfons Schneider en de gedenkplaat van de gesneuvelden van 1914-1918. Het districtsbestuur van Deurne zal vervolgens een toespraak houden. Deze plechtigheid wordt muzikaal opgeluisterd door leerlingen van Academie Deurne. Tegelijkertijd kunnen bezoekers genieten van een tentoonstelling met kunstwerken van deze leerlingen.