deurne leeft de quaeye werelt

Het Rivierenhof wordt op zaterdag 3 en zondag 4 juni omgetoverd tot het middeleeuws decor van de Quaeye Werelt. Deze unieke gebeurtenis biedt een kijkje in het leven van ridders en ambachtslieden anno 1477.

Tijdens de Quaeye Werelt slaan middeleeuwse ridders en ambachtslieden hun tenten op in het Rivierenhof. Bezoekers kunnen van dichtbij kennismaken met het leven in een kampement en ambachtslieden aan het werk zien, zoals kleermakers, smeden, kruisboogmakers, houtbewerkers en wevers. Handelaars verkopen hun waren, en elk aspect van het dagelijks leven in de middeleeuwen wordt uitgebeeld.

Veldslagen met honderden deelnemers

Op zaterdag en zondag vinden er veldslagen plaats met honderden ridders, huurlingen, milities, zwaardvechters, boogschutters en bulderende kanonnen. Let op: de kanonschoten maken veel lawaai. Voorzie oorbescherming en neem maatregelen voor kinderen en dieren.

Internationaal evenement voor het hele gezin

Dit spektakel groeide uit tot een groots internationaal gebeuren en is een ideale daguitstap voor het hele gezin. Bovendien is de toegang gratis.

Een historische achtergrond

In 1477 kwam Karel de Stoute om tijdens de slag bij de stad Nancy. Zijn dochter, Maria van Bourgondië (19), erfde zijn gigantische rijk. Brugge en Gent zagen hun kans om verloren privileges te heroveren en kwamen in opstand. Ook in Antwerpen was er een opstand tegen de Bourgondiërs (De Quaeye Werelt), maar dit liep slecht af. Bourgondië beschikte over een gigantisch beroepsleger.

Praktische informatie

De Quaeye Werelt vindt plaats in het Rivierenhof, op de evenementenweide over kasteel Sterckshof. Het evenement is op zaterdag 3 en zondag 4 juni van 10 tot 18 uur. Meer informatie is te vinden op https://dequaeyewerelt.be/. De toegang is gratis.