De straten zullen in het weekend van 2 en 3 september, bruisen van activiteit tijdens de jaarlijkse braderij in Deurne Centrum. (Gallifortlei) Bezoekers kunnen naar traditie opnieuw dwalen langs tal van stands, genieten van heerlijke hapjes en drankjes en volop amusement ervaren voor het hele gezin.

Arthur Bosschaert van Gallo VZW, de drijvende kracht achter dit evenement, zegt met enthousiasme:

Dit jaar bieden we een nog rijker en gevarieerder programma. Of je nu komt voor de muziek, het theater, of gewoon voor een gezellig dagje uit met de familie, er is voor ieder wat wils!

Muziek, theater en meer!

Zaterdag en zondag brengt de theatershow “De Zusjes Kriegel” leven in de brouwerij. Muzikaal amusement start reeds om 10:00 uur, gevolgd door de entree van de acteurs om 13:00 uur. Het hoogtepunt is ongetwijfeld de voorstelling van de Zusjes Kriegel om 14:45 uur, waarna zangeres Mariona het podium betreedt om 15:30 uur voor een niet te missen performance.

Gezelligheid troef op de rommelmarkt in Boshovestraat en Eikblokstraat

Naast alle festiviteiten op de braderij, biedt zaterdag 2 september nóg een hoogtepunt: de sfeervolle rommelmarkt in de Boshovestraat en Eikblokstraat. Struin langs de kraampjes waar buurtbewoners hun schatten en curiosa uitstallen. Van vintage juweeltjes en boeken tot unieke huisdecoratie, je weet nooit welke verborgen parels je tegenkomt.

Zondagspecial vol kinderpret!

De zondag staat in het teken van kinderplezier.

We hebben echt iets bijzonders in petto voor de kleintjes. Van Elza tot Bumba, ze komen allemaal langs!

vertelt Bosschaert. Daarnaast is er een grandioos springkasteel en een schminkstand waar kids zich kunnen laten omtoveren.

Sjoelen voor jong en oud!

Een vleugje nostalgie is ook aanwezig met de geliefde sjoelbak. Over beide dagen kunnen bezoekers hun beste beentje voorzetten en punten scoren voor een leuke prijs.En voor de kermisliefhebbers? De kermis gaat in de namiddag van start.

We kijken elk jaar opnieuw uit naar dit weekend. We zijn ervan overtuigd dat deze editie alle voorgaande overtreft! Alle winkels in de omgeving zetten hun deuren wijd open en nodigen uit tot een gezellig winkeluitje. Er zijn zelfs enkele nieuwe zaken in de straat waarvoor het de eerste keer bevrijdingsfeesten zijn. Een ideale afsluiter van de zomervakantie.

besluit Alain Hoeckx, voorzitter van de lokale winkeliersvereniging.

Beeld: Stefan Lambrechts