De jaarlijkse poetsdag in Deurne kreeg dit jaar een extra creatieve draai. Naast het gebruikelijke schoonmaken en opruimen van de straten, konden de deelnemende straten zich inschrijven voor een originele en creatieve wedstrijd.

In totaal schreven 18 straten zich in om een straatkunstwerk te maken, met als doel om de felbegeerde prijs van een gratis straatfeest, aangeboden door district Deurne, te winnen.

Districtsschepen Elke Brydenbach (N-VA), bevoegd voor Ding Dong Deurne, legt de bedoeling van de actie uit:

Met deze wedstrijd beloont district Deurne de bewoners die zich samen extra inzetten voor een propere straat met een creatieve twist. Zo wil Deurne het samenleven in het district versterken.

Creatieve poetsdag

Diverse kunstwerken zijn gecreëerd in de vorm van stoepkrijttekeningen, afvalkunst, raamtekeningen en originele versieringen in de straten en bomen. Een opvallend voorbeeld is afkomstig van de inwoners van de Thisiusstraat. Zij vormden met hun lichamen de letters van de straatnaam en namen vervolgens een luchtfoto van hun creatie. Dit soort unieke initiatieven zorgde voor een levendige en artistieke sfeer tijdens de poetsdag.

Publiekstemmen voor straatwedstrijd

Een jury tien finalisten selecteren uit alle deelnemende straten. Vanaf 3 mei kan iedereen zijn stem uitbrengen op zijn of haar favoriete kunstwerk via www.deurne.be. De winnende straat wordt eind mei bekendgemaakt en krijgt een gratis straatfeest aangeboden door district Deurne.