Het district Deurne zal dit jaar het Feest van de Vlaamse Gemeenschap naar goede gewoonte niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zondag 9 juli wordt een dag vol feest en entertainment, met een gratis optreden van De Romeo’s, de ‘Argenta Classic – 2 Districtenpijl Ekeren-Deurne’ wielerwedstrijd, een rommel- en feestmarkt en volop randanimatie.

Sfeervol optreden van De Romeo’s

Al jaren is de Vlaamse Feestdag een vaste waarde in Deurne. Dit jaar is dat niet anders. Om 17 uur brengen De Romeo’s de nodige sfeer en ambiance met een gratis optreden op het podium voor het districtshuis van Deurne. De Romeo’s staan garant voor 100% feestplezier! Dus kom naar de parking voor het districtshuis van Deurne en geniet van dit gratis optreden. Breng je familie, vrienden en buren mee!

Sportiviteit bij Argenta Classic – 2 Districtenpijl Ekeren-Deurne

Het is opnieuw tijd voor koers in Deurne! De renners van de ‘Argenta Classic – 2 Districtenpijl Ekeren-Deurne’ starten in Ekeren en eindigen op de Hooftvunderlei, vlakbij het districtshuis. Vanaf 12 uur is er een koerscafé met een groot scherm en live stream, zodat niemand een minuut van de wedstrijd hoeft te missen. Van 13.30 tot 15.30 uur is er ook livemuziek van The Wheely Dan-Band. Er is tevens heel wat kinderanimatie en om 17 uur sluit De Romeo’s het geheel af met hun optreden.

Feestmarkt, rommelmarkt en meer!

Op deze dag vol koers zorgt winkeliersvereniging Deurne Centrum ook voor heel wat randanimatie. Van een rommelmarkt in de Gallifortlei en zijstraten van 9 tot 17 uur tot een kidsdorp op de Frank Craeybeckxlaan van 12 tot 16 uur. Er is ook aansluitend een feestmarkt op de Frank Craeybeckxlaan die doorloopt tot 18 uur. De straten barsten van cultuur met tientallen straatartiesten en er zijn er voldoende drank- en eetkraampjes.

Parkeerverbod

Tijdens deze festiviteiten gelden er tijdelijke parkeerverboden in bepaalde straten vanwege de wielerwedstrijd en de randanimatie. Voor meer details, zie de website van het district Deurne.

Voor meer informatie over de evenementen kunt u terecht op de volgende websites:

Voor overige vragen kan men altijd terecht bij het contactcenter van stad Antwerpen via info@stad.antwerpen.be of op telefoonnummer 03 22 11 333.

Sfeerbeelden van vorig jaar: