deurne leeft antwerpse les antwerpse humor freddy michiels

Freddy Michiels, auteur van meerdere boeken over de Antwerpse taal, nodigt iedereen uit voor een plezierige lezing over de typische Antwerpse humor.

De Antwerpse taal staat bekend om haar kleurrijke karakter. Dit komt doordat Antwerpenaren de invloeden van hun voormalige bezetters op creatieve wijze in hun taal hebben verwerkt. De typische Antwerpse humor komt vooral tot uiting in woorden, uitdrukkingen en grappen van bekende Sinjoren zoals Rik Coppens, Gaston Berghmans, Guy Thijs en Camille Huysmans.

Een avond vol inzichten, humor en heerlijk eten

Tijdens de lezing zal Michiels ingaan op de bijzondere aspecten van de Antwerpse taal en humor, geïllustreerd met liedjes van De Strangers. Het belooft een gezellige avond te worden waarbij de deelnemers niet alleen zullen genieten van een heerlijk driegangenmenu, maar ook meer te weten zullen komen over de rijke geschiedenis en humoristische kant van de Antwerpse taal.

Praktisch

Mis deze unieke kans niet om de Antwerpse taal en humor beter te leren kennen en te genieten van een gezellige avond in Deurne. De lezing zal plaatsvinden op woensdag 3 mei om 18.30 uur in De Violin, Bosuil 1, Deurne. De avond zal worden opgeluisterd met een driegangenmenu. Deelname kost 50 euro (diner en boek inbegrepen) en reserveren kan via 03 324 34 04. Check het Facebookevenement.