Het Scheppersinstituut Deurne & Antwerpen staat opnieuw in de schijnwerpers met hun jaarlijkse mode-event “J’AIME”, waarbij de afdelingen creatie & mode en moderealisatie hun artistieke creaties aan het publiek voorstellen.

De leerlingen van beide richtingen hebben het afgelopen schooljaar gewerkt aan unieke ontwerpen geïnspireerd door de Belgische cultuur, kunst, modeontwerpers en lekkernijen.

Een mix van creativiteit en eigenzinnigheid

Tijdens de modeshow presenteren de leerlingen hun creaties zelf en verzorgen ze ook de styling. Dit resulteert in een uiteenlopende mix van creatieve ideeën, unieke en eigenzinnige ontwerpen en ‘echte’ modellen. Het belooft weer een memorabele show te worden waarin de persoonlijkheden van de leerlingen in de spotlights worden gezet.

Opleidingen creatie & mode en moderealisatie

De opleidingen creatie & mode en moderealisatie zijn beiden onderdeel van het secundair onderwijs. Creatie & mode valt onder de “dubbele finaliteit”, terwijl moderealisatie & textielverzorging “arbeidsgericht” is. In beide afdelingen worden de leerlingen uitgedaagd om modecreaties te ontwikkelen in soepele materialen voor een bepaalde doelgroep.

Zelfsturend leren en teamwork als kernwaarden

De thema’s voor de ontwerpen worden geïnspireerd door kunst en cultuur, natuur, vormgevende technieken en materie. De leerlingen krijgen de kans om zelfsturend leren te ontwikkelen en te werken aan attitudes zoals vindingrijkheid, werkijver, betrokkenheid, kritische zelfreflectie en positieve feedback. Er wordt veel aandacht besteed aan het oplossingsgericht werken, waarbij teamwork en communicatieregels erg belangrijk zijn.

Praktische informatie over J’AIME modeshow

De voorstellingen van de J’AIME modeshow vinden plaats op:

  • Donderdag 25 mei om 20:00 uur (première)
  • Vrijdag 26 mei om 14:00 uur en 20:00 uur

Locatie: Het Oude Badhuis, Stuivenbergplein 38, 2060 Antwerpen

Tickets en reserveringen:

Tickets zijn verkrijgbaar voor 5 euro en kunnen gereserveerd worden via mode@scheppersinstituut.be of telefonisch via 03 360 31 47. Meer informatie over het event en het Scheppersinstituut is te vinden op www.scheppers.be en hun Facebook-pagina: facebook.com/scheppersinstituut.