Vanaf 21 januari tot en met 18 februari 2024 opent het VolXmuseum Deurne zijn deuren voor een speciale, gratis tentoonstelling ter ere van het 50-jarig bestaan. Bezoekers kunnen elk weekend in de zijvleugel van het districtshuis terecht om de rijke geschiedenis van Deurne te verkennen.

Een reis door de tijd: 50 Jaar VolXmuseum

Opgericht in 1974, heeft het VolXmuseum zich ontwikkeld tot een essentieel onderdeel van het culturele landschap in Deurne. Wat begon met een verzameling archeologische vondsten in een klein huisje op de Koraalplaats, is uitgegroeid tot een volwaardig museum dat de verhalen en het leven van Deurne door de eeuwen heen vertelt.

De kracht van samenwerking en vrijwilligerswerk

Dit jubileum markeert niet alleen een halve eeuw van het behouden van de geschiedenis, maar ook van samenwerking en toewijding. Vrijwilligers en leden hebben samen bijgedragen aan het succes van het VolXmuseum, waardoor het een plek is geworden waar de geschiedenis tastbaar wordt.

De tentoonstelling: Een overzicht van 50 jaar VolXmuseum

Bezoekers zijn uitgenodigd om vanaf 21 januari tot 18 februari op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 14:00 en 17:00 uur de gratis tentoonstelling ’50 jaar VolXmuseum Deurne, het museum van het leven’ te bezoeken. Groepen kunnen ook buiten deze tijden de tentoonstelling bezoeken door vooraf een afspraak te maken via info@volxmuseum.be.

Praktische Informatie

  • Locatie: Zijvleugel districtshuis Deurne
  • Datum: Van zondag 21 januari t/m zondag 18 februari 2024
  • Openingstijden: Vrijdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00 uur
  • Website: www.volxmuseum.be
  • Email: info@volxmuseum.be
  • Toegang: Gratis