Het evenement “De Grote Schijn” in het Rivierenhof te Deurne staat al bekend om zijn adembenemende lichtspektakels, maar dit jaar heeft het iets extra bijzonders gebracht: een live koor dat de avondwandelingen een nieuwe dimensie van magie geeft.

Harmonie in het Hart van Deurne

De toevoeging van het koor aan “De Grote Schijn” is niet onopgemerkt gebleven. Bezoekers werden verrast door de harmonieuze klanken die door de bomen weergalmden, een perfecte samensmelting met het lichtspektakel. Het koor, bestaande uit leden uit verschillende regio’s, waaronder West-Vlaanderen, bracht een extra laag van verwondering.

In gesprek met Hedwig Kokke

Een van de koorleden, Hedwig Kokke, deelt haar ervaringen met veel passie. “Het is een fantastische organisatie. Hans en zijn team doen dat echt geweldig, er gaat niks mis. Dat op zich vind ik al heel bewonderenswaardig,” zegt Kokke. Ze legt uit hoe het koor werkt: “Wij staan altijd op 4 rijen, en wisselen na 13 minuten. De eerste rij gaat dan 26 minuten in pauze om even op te warmen, en zo blijft er altijd een verse rij zangers klaarstaan.”

Zingen in weer en wind… en vooral regen!

De inzet van het koor is bewonderenswaardig, vooral gezien de weersomstandigheden waarmee zij soms te maken krijgen. “Vorige week maandag, dat was pas regen, kloddernat en dan nog met de fiets naar huis. Maar ook dat trek je je niet aan, na zo’n magische avond,” herinnert Kokke zich. Hun toewijding benadrukt de magie van het evenement, ongeacht de weersomstandigheden.

Voor sommigen een reis van ver

Sommige koorleden reizen ver om deel uit te maken van dit spektakel. “Er zijn er ook die erna nog naar West-Vlaanderen en soms nog verder moeten,” vertelt Kokke. Deze reis benadrukt de aantrekkingskracht en het unieke karakter van “De Grote Schijn”.

Het koor bij “De Grote Schijn” heeft dit jaar een nieuwe laag toegevoegd aan een al indrukwekkend evenement. De redactie bedankt iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Jullie maken menig Deurnenaar fier!