Deurne leeft herentalsebaan wedstrijd landmark

Dé Herentalsebaan in Deurne kreeg eind vorig jaar een verfrissende facelift. Denk daarbij niet aan grote infrastructuurwerken – die zijn al even achter de rug. Nee, kunstenaar Maarten Schaubroeck toverde twee magnifieke kunstwerken uit zijn hoed. En plakte ze tegen de muur op twee van de lokale buurtparkings.

Het resultaat is een speels, kleurrijk geheel dat de hele beurt meteen opfleurt. Een absolute meerwaarde voor voorbijgangers en bewoners.

Een knappe upgrade in Herentalsebaan-blauw

Parking Keteleer en Parking Elite zijn dus ware kunst-hotspots geworden, met stalen constructies die meteen de aandacht trekken én enkele opvallende muurschilderingen.

Wist je trouwens dat het blauw dat veelvuldig gebruikt wordt in de werken, ondertussen bekend staat als Herentalsebaan-blauw? De kleur werd vaak gebruikt door de stuurgroep in alle communicatie rond de heraanleg van de straat. Ga de kunstwerken zelf nog eens bewonderen.

Volg dé Herentalsebaan via: fb.com/DeHerentalsebaan

Deurne Leeft Magazine: Editie 2022

Dit artikel was een onderdeel van de tweede editie van het magazine Deurne Leeft. Ontdek de andere artikels op onze website of bekijk de digitale versie van het magazine hieronder: