In 2023 bereikt de luchthaven van Deurne een belangrijke mijlpaal: haar honderdjarig bestaan. Om dit eeuwfeest te markeren, wordt er op 20 en 21 mei een tweedaags luchtvaartevenement georganiseerd. De 29ste editie van de Stampe Fly In en de speciale airshow ‘100 jaar Antwerp Airport’ beloven het hoogtepunt te zijn van deze viering.

Het evenement, georganiseerd door het Stampe & Vertonghen Museum in samenwerking met de luchthaven, biedt tussen 10 en 17.30 uur tal van activiteiten aan. Bezoekers kunnen talloze historische vliegtuigen bewonderen en genieten van een spectaculaire vliegshow.

Niet te missen voor jong en oud

Het programma voor de twee dagen is rijk gevuld met tal van luchtvaartactiviteiten. Zaterdag 20 mei biedt onder meer lokale vluchten, een static show met zowel oude als nieuwe vliegtuigen, en de aankomst van de deelnemers voor de airshow. Bovendien zijn er diverse luchtvaartgerelateerde verkoopstands en demonstraties door de Flight Simulator Club Belgium. Tussen 13 en 17 uur worden er ook luchtdopen aangeboden met een Stampe SV-4 of Piper.

Ook zondag is een hoogvlieger

De festiviteiten gaan door op zondag 21 mei, met een static show, verkoopstands, en demonstraties door de Flight Simulator Club Belgium. Het hoogtepunt van de dag is echter de grote airshow, georganiseerd ter ere van het 100-jarig bestaan van Antwerp Airport, die plaatsvindt van 13 tot 17.30 uur.

Voor de echte avonturiers is er de mogelijkheid om een luchtdoop te ervaren in een SV-4. Deze onvergetelijke vliegervaring kost 175 euro. Voor meer informatie kan er gemaild worden naar info@stampe.be.

Spotters zijn ook van harte welkom

Zij kunnen op zaterdag en zondagochtend foto’s maken op de tarmac onder begeleiding van ASA-vrijwilligers. Enkel badges van de organisatie zijn geldig op het terrein van de fly-in. Aanmelden kan bij de ASA-stand in de loods.

Praktisch

Parkeren is mogelijk op de luchthavenparking of in de omliggende straten. Let wel: alleen de eerste twee uur zijn gratis, daarna geldt betalend parkeren. Met het oog op de verwachte drukte wordt aangeraden om met het openbaar vervoer of de fiets te komen.

Voor meer informatie over dit evenement, bezoek www.stampe.be. Het evenement ‘100 jaar luchthaven Antwerpen’ vindt plaats op zaterdag 20 en zondag 21 mei 2023, en is doorlopend van 10 tot 17.30 uur. Toegang kost 5 euro voor twee dagen. Mis deze unieke viering van de luchtvaartgeschiedenis niet!

Video: ATV – GVA
Beeld: