deurne leeft dees is wel deurne deurmat poetsdag

Als de lente in het land is, is het hoog tijd voor alle Deurnenaren om grote kuis te houden en samen met hun buren de handen uit de mouwen te steken voor een propere straat! Daarom vindt op zaterdag 27 april de jaarlijkse Poetsdag in Deurne plaats. Dit jaar nemen er 90 straten deel.

Tijdens de Poetsdag maken bewoners de stoep, gevels, ramen, … proper en tegelijkertijd leren ze hun buren beter kennen. In ruil krijgt elk deelnemend gezin twee emaille mokken en twee herbruikbare bekers, een duurzame beloning die bewoners kunnen gebruiken op al hun burenactiviteiten. Daarnaast krijgen de straten ook een ‘Dees is wel Deurne’ vlaggenlijn en konden ze een budget aanvragen om na het poetsen een gezellig straatfeest te organiseren.

90 straten

Dit jaar zijn er 90 Deurnse straten ingeschreven. Dat zijn ongeveer 1600 deelnemende gezinnen of bij benadering 4000 personen. Dit betekent dat bijna 1 op 20 Deurnenaren deelneemt aan de Poetsdag.

​Met de Poetsdag beloont district Deurne de bewoners die zich samen inzetten voor een propere straat en die werken aan een goed burencontact. Zo wil Deurne het samenleven in het district versterken.

Elke Brydenbach, districtsschepen bevoegd voor Ding Dong Deurne:

​Als de lente in de lucht hangt begint het bij velen te kriebelen om alles terug een opfrisbeurt te geven. Zo mooi om te zien hoe buren de handen in elkaar slaan en samen hun schouders zetten onder de jaarlijkse Poetsdag. Mensen komen buiten, slaan een babbeltje en zorgen dat hun straat en gevels terug blinken als nooit tevoren. Dees is wel Deurne… laat dat lentezonnetje maar snel komen.

Extra beloning

Elke straat die deelneemt aan de Poetsdag, maakt dit jaar ook kans om een extra beloning te winnen. Een onschuldige hand trok daarom vijf straten uit een verlootpot. De winnende straten zijn: Waalhofstraat, Van Erstenstraat, Van den Hautelei, Joos van den Steenelei en Michiel Melynstraat. Ze krijgen tijdens de Poetsdag op 27 april een leuke verrassing en kunnen kiezen tussen een pannenkoekenkraam, een ijsjeskar, een fotoreportage, een workshop of raamtekeningen.