deurne leeft buitenspeeldag deurne elke brydenbach

Op woensdag 19 april is het weer tijd voor de jaarlijkse Buitenspeeldag, een dag waarop kinderen worden aangemoedigd om naar buiten te gaan en te spelen. Om dit te bevorderen, geven scholen geen huiswerk, zenden kinderzenders geen programma’s uit en worden er tal van evenementen georganiseerd waar kinderen aan kunnen deelnemen.

Deurne viert buitenspeeldag op 17 locaties

Deurne pakt dit jaar groots uit voor de Buitenspeeldag en organiseert op maar liefst 17 verschillende locaties, waaronder diverse scholen, de academie en het Arenaplein, gratis speel- en sportactiviteiten voor kinderen. Met een gevarieerd aanbod aan activiteiten, zoals springkastelen, workshops skateboarding, circus, het maken van totebags, stoepkunst en voetbal, is er voor elk kind iets leuks te doen.

De buitenspeeldag in Deurne is een samenwerking tussen het district, verschillende scholen, Jes vzw, Buurtsport, Buurtwerk SAAMO, Huis van het Kind, Academie Deurne, Bibliotheken Arena en Couwelaar, Kras, Woonhaven, N’Wicha, Fedasil en Zorgzame Buurt. Het volledige programma is te vinden op www.deurne.be/buitenspeeldag

Elke Brydenbach, districtsschepen voor jeugd, benadrukt het belang van de Buitenspeeldag:

Waarom binnen blijven als je buiten zoveel kunt beleven? Ga lekker op avontuur! Dat is dan ook het doel van onze Deurnse buitenspeeldag. We trekken alle registers open om samen met lokale partners onze Deurnse jongeren een knotsgekke en uitdagende namiddag te bezorgen. Ook in een stedelijke omgeving kan er volop buiten geravot worden, dus zet 19 april met stip in jullie agenda. Dit mag je niet missen.

Toegankelijk plezier: gratis activiteiten voor iedereen

Alle activiteiten zijn gratis en inschrijven is niet nodig. Iedereen is van harte welkom op de locatie(s) naar keuze, die woensdagnamiddag na schooltijd. Dit is een uitgelezen kans voor kinderen om samen te spelen, nieuwe vrienden te maken en onvergetelijke herinneringen te creëren tijdens deze speciale dag.