De stad Antwerpen en het district Deurne hebben hun inzet voor groene ruimte in de dichtbevolkte buurt Kronenburg in Deurne-Noord in de kijker gezet door de zomerse opening van de ‘Groene Sproet’.

Het voormalige terrein op de hoek van de Ten Nessestraat en de Van Amstelstraat is omgetoverd tot een groen plein van 2000 m², ontworpen om buiten spelen en ontspanning aan te moedigen.

Bovendien is er aan de achterkant van het terrein een afgesloten ruimte voorzien die het district Deurne kosteloos beschikbaar stelt aan organisaties, verenigingen en buurtgroepen. Deze ruimte is speciaal bedoeld voor het organiseren van buurtgerichte activiteiten, waardoor de Groene Sproet niet alleen een speel- en ontspanningsruimte is, maar ook een belangrijke ontmoetingsplaats voor de lokale gemeenschap.

Waarnemend districtsburgemeester Elke Brydenbach (N-VA) kwam even een kijkje nemen:

Deze zomerse kick-off markeert een belangrijke stap in de inspanningen van de stad Antwerpen en district Deurne om meer groene ruimte te creëren in dichtbevolkte gebieden. Met de opening van de Groene Sproet krijgen buurtbewoners niet alleen een nieuwe plek om te spelen en te ontspannen, maar ook een ruimte waar ze samen kunnen komen en deelnemen aan buurtgerichte activiteiten.

Om de lancering van de Groene Sproet te vieren, waren alle buurtbewoners uitgenodigd voor de ‘zomer kick-off’ van 15 tot 19 uur. Tijdens dit evenement konden bewoners kennismaken met het aanbod van verschillende organisaties zoals district Deurne, SAAMO, JES vzw, Huis van het Kind, Recht-Op, Buurtsport en meer. Daarnaast krijgen bezoekers ook meer informatie over het gebruiksreglement van de Groene Sproet.

Bron: District Deurne