deurne leeft  jaar rivierenhof

Het Provinciaal Groendomein Rivierenhof in Deurne bestaat dit jaar maar liefst 100 jaar en dat wordt gevierd! Van mei tot en met november zal het park in het teken staan van dit heuglijke jubileum.

Het feestprogramma is speciaal voor de bezoekers opgesteld en biedt meer dan 100 redenen om het park te komen ontdekken. Via de website www.100jaarrivierenhof.be is alvast een tipje van de sluier opgelicht.

100 jaar geschiedenis

Op 7 mei 1923 opende het Provinciaal Groendomein Rivierenhof haar deuren voor het publiek. Het was daarmee het eerste provinciale domein in België. Het domein heeft door de jaren heen veel veranderingen ondergaan: van boerderij tot lusthof en buitenverblijf, om uiteindelijk uit te groeien tot het prachtige park dat het vandaag de dag is. Het jubileum is dan ook niet alleen een viering van 100 jaar Rivierenhof, maar ook van de lange geschiedenis die aan het park voorafging.

100 redenen om te vieren

Het feestprogramma biedt voor ieder wat wils. Zo kunnen bezoekers onder andere genieten van een tentoonstelling in de galerij over 100 jaar Rivierenhof, een openluchttentoonstelling met historische foto’s in het park, een feestelijke picknick tijdens het Rozenfeest en gegidste themawandelingen over natuur en geschiedenis van het park.

Ook aan kinderen is gedacht, met workshops op de Kinderboerderij, knutselen met natuur en een expeditie in het Rivierenhof. Dit zijn slechts enkele hoogtepunten van het feestprogramma. Het volledige programma wordt in april bekendgemaakt via www.100jaarrivierenhof.be.

Parkgeheimen onthuld

Wist je bijvoorbeeld dat het stadion van voetbalclub Antwerp bijna in het Rivierenhof lag? En dat het kasteel ooit een hotel was? Deze en nog veel meer fascinerende feiten kun je ontdekken in het boek ‘Rivierenhof – parkgeheimen’.

Het boek, dat vanaf midden maart gereserveerd kan worden via de website, belicht de geschiedenis van het park aan de hand van oude en nieuwe foto’s en verhalen van mensen die het park maakten en maken tot wat het nu is. Onder andere Warre Borgmans en Sigrid Spruyt delen hun verhaal. Vanaf midden april is het boek onder andere verkrijgbaar bij het Infopunt Domeinwacht in het park.

Trots op de groene long van Deurne

Het Provinciaal Groendomein Rivierenhof is een belangrijk en geliefd park in Antwerpen en omstreken. Het 100-jarig jubileum is dan ook een bijzondere mijlpaal en verdient een groots feest. Het feestprogramma belooft dan ook een geweldig jaar te worden voor iedereen die van het park houdt. Mis het niet en ontdek het volledige programma op www.100jaarrivierenhof.be.