deurne leeft svelta orfa  jarig bestaan

Al 50 jaar is lingerie Svelta een vaste waarde op de Turnhoutsebaan in Deurne-centrum. Eigenares Orfa De Fruytier (50) nam de winkel elf jaar geleden over van haar moeder, Marie Thérèse, en viert het gouden jubileum met een opendeurweek. “De doorzichtige, sexy lingerie van vroeger valt momenteel erg in de smaak.”

Van Huis Van Den Brande tot Lingerie Svelta

Op 1 januari 1973 nam Marie Thérèse Vollaert lingeriewinkel Huis Van Den Brande over en gaf de zaak de nieuwe naam Lingerie Svelta. Zes maanden lang werd Marie Thérèse bijgestaan door mevrouw Van Den Brande, en leerde ze de kneepjes van het vak.

Uitbreiding en verhuizing

Na een half jaar werd het aanbod uitgebreid met badmode en merken als Bolero, Aubade, Simone Pérèle en Marie Jo. In 1978 verhuisde Svelta naar de Turnhoutsebaan 30-32.

We organiseerden die periode heel wat modeshows in het cultureel centrum van Deurne, tot wel drie keer per jaar.

vertelt Orfa.

Een nieuwe generatie aan het roer

In 1999 kwam Orfa mee in de zaak, en in 2012 nam ze de zaak over.

Ik hielp op jonge leeftijd al mee met de etalages, dozen uitpakken en labelen. Op latere leeftijd ging ik naar beurzen in Italië en Frankrijk om nieuwe collecties uit te kiezen en mee te zijn met de nieuwste trends.

Sinds ik de zaak overnam, breidden we het matenbereik van beha’s sterk uit. Wij bieden dan ook als enige in de regio cupmaten tot K-cup aan. We hebben ook een aanbod protheselingerie voor vrouwen die een borstoperatie ondergingen.

Het assortiment voor mannen werd de laatste jaren ook steeds groter, met kwaliteitsvol ondergoed van merken zoals Hugo Boss, Schiesser, Hom en Woody.

Persoonlijk advies en correcte behamaat

Orfa wordt in de winkel bijgestaan door verkoopsters Ilse en Shari.

Ons doel is om vrouwen persoonlijk advies te geven en ze met een correcte maat naar huis te laten gaan. 80% van de vrouwen draagt namelijk de verkeerde behamaat. Dat willen we voorkomen, want een verkeerde behamaat kan zorgen voor pijn aan de borsten, rugpijn of een ‘dubbele borst’. We meten onze klanten steeds op, want je maat kan in verloop van tijd veranderen.

Anecdotes en toekomstplannen

We hebben heel wat meegemaakt in de loop der jaren.

aldus Orfa.

Zo waren er bijvoorbeeld mannen die een cadeau wilden kopen voor hun vrouw, maar de juiste maat niet wisten. Ze namen dan maar stiekem een beha van hun vrouw mee in hun jaszak.  In de toekomst wil ik blijven inspelen op trends. Ik merk dat de lingerie van vroeger, die doorzichtig en wat sexyer is, een gat in de markt is. Zelfs burlesque-achtige lingerie valt momenteel zeer in de smaak.

Opendeurweek en feestelijke evenementen

Opendeurdagen van woensdag 29 maart tot en met dinsdag 4 april. Let op: de winkel is gesloten op zondag 2 april.

In het najaar zijn een aantal evenementen gepland om het 50-jarig jubileum te vieren, zoals een modeshow in de winkel en een lezing over de geschiedenis van de lingerie.