Antwerpen mag de eerste editie van de Antwerp Hat Stroll verwelkomen in de stadskern. Een uniek wandelevenement dat hoedenliefhebbers van over de hele wereld samenbrengt. Op 7 april 2024 zullen deelnemers van verschillende leeftijden en achtergronden zich verzamelen op de historische Groenplaats om samen de lente te verwelkomen, gehuld in hun meest indrukwekkende hoofddeksels.

Initiatiefneemster Carina Marcon uit Deurne vertelt vol enthousiasme over dit evenement:

De Antwerp Hat Stroll is een viering van individualiteit en gemeenschapszin. Of je nu een voorkeur hebt voor klassieke elegantie of wilde flamboyantie, deze wandeling biedt de perfecte gelegenheid om je liefde voor hoeden te delen met gelijkgestemden.

De wandeling, die een traject van 1,8 km beslaat door het hart van Antwerpen, belooft een gezellig samenzijn waarbij de snelheid of afstand van ondergeschikt belang is. Het draait allemaal om het bewonderen van elkaars hoeden, plezier maken en nieuwe vrienden maken.

Wereldwijd fenomeen nu ook int stad

De Antwerp Hat Stroll is deel van een groter initiatief dat wereldwijd wordt omarmd, met gelijktijdige wandelingen in onder andere Londen en 16 andere locaties, geïnspireerd door de 20ste editie van de Barcelona Hat Stroll. Dit benadrukt de wereldwijde liefde van hoedenliefhebbers en de gedeelde passie voor dit unieke accessoire.

De bijeenkomst begint om 14:30 uur op de Groenplaats bij het standbeeld van Rubens, waar deelnemers zich kunnen verzamelen voor foto’s en instructies. De wandeling eindigt feestelijk rond 16:00 uur aan het plein voor het Museum aan de Stroom (MAS), waar de eerste Antwerpse Hat Walk zal worden gevierd.