deurne leeft poestdag

Het weer zit momenteel nog niet mee, maar nog even en de lente is in het land, dat betekent dat het tijd is om schoon te maken! Op zaterdag 29 april nodigt het district Deurne jou en je buren uit om de handen uit de mouwen te steken tijdens de jaarlijkse poetsdag.

Het district wil ervoor zorgen dat buren de handen in elkaar slaan om samen zwerfvuil  te ruimen, onkruid te verwijderen en/of ramen schoon te maken. Na afloop kunnen ze genieten van het gezellig samenzijn. Daarbovenop krijgt elk deelnemend gezin een leuke beloning. Dit jaar pakt het district uit met een nieuwe wedstrijd: bewoners die hun straat versieren met een origineel kunstwerk maken kans op een gratis straatfeest! Inschrijven kan tot 15 maart.

Laten we Deurne laten schitteren als nooit tevoren!

Klinkt het bij het district Deurne.

Verschillende beloningen

Als je straat deelneemt aan de poetsdag, krijg je als beloning een unieke ‘Dees is wel Deurne‘ deurmat, een veegborstel of een bloembak met twee plantjes. Bovendien krijg je ook een ‘Dees is wel Deurne’ vlaggenlijn om in je straat op te hangen. Dus hoe meer straten deelnemen, hoe meer vlaggetjes er in Deurne zullen hangen.

Inschrijven

Wil je graag met je buren deelnemen aan de poetsdag? Schrijf je straat dan in via deze link voor 15 maart. Let op: individuele inschrijvingen zijn niet mogelijk, alleen als straat met je buren.

Maak een origineel kunstwerk en win een gratis straatfeest!

Dit jaar kun je ook deelnemen aan een creatieve wedstrijd met je straat. Maak – samen met je buren – voorafgaand of tijdens de poetsdag een origineel en uniek kunstwerk in je straat.

Schepen voor Ding Dong Deurne Elke Brydenbach legt uit:

Het kan van alles zijn, zoals een grote stoepkrijttekening, een kunstwerk gemaakt van verzameld afval, een levend kunstwerk waarin buren figureren, raamtekeningen, origineel versierde bomen, verschillende gekleurde gordijnen aan de ramen, schilderijen in het straatbeeld, of het logo van Dees is wel Deurne op alle huizen. Hoe origineler, hoe beter!

Je geeft aan of jouw straat deelneemt aan deze wedstrijd in het inschrijvingsformulier (deelnemen is niet verplicht). Tijdens de poetsdag komt een jurylid een foto maken van het kunstwerk (voor de middag).

Uit alle deelnemende straten kiest de jury enkele finalisten. Alle Deurnenaren kunnen vervolgens op hun favoriete kunstwerk stemmen via een online stemformulier. De winnende straat ontvangt een gratis straatfeest voor alle bewoners van de straat, inclusief eten en animatie.

Let op: je kunt alleen deelnemen aan deze wedstrijd als je straat ook meedoet aan de poetsdag!

Praktisch

Poetsdag district Deurne
zaterdag 29 april 2023
tel. 03 338 45 12 of 03 338 45 84
Inschrijven via deze link (https://opsinjoren.csjdatabank.be/ > 2023 District Deurne – poetsdag)
dingdongdeurne@antwerpen.be
www.deurne.be/dingdongdeurne

Beeld: Facebook district Deurne