deurne leeft klapsalon barrix de klap

Nog tot en met vrijdag 21 april kunnen mensen uit Deurne en omgeving terecht in CC De Klap of Cinema Rix voor een gratis haar- en handverzorging.

De GO! Spectrumschool opende er maandag 17 april een mobiel kapsalon, of beter Klapsalon. Gratis en van harte.

Samenwerking tussen Spectrumschool en CC De Klap

De school en het De Klap sloegen de handen in elkaar om dit sociale project mogelijk te maken. De Klap sprak organisaties uit de buurt aan om klanten te werven. Zo zullen bijvoorbeeld leden van buurthuis SAAMO ’t pleintje, De Vijver (voor mensen met een beperking) en S.O.S. H.A.M.I.N. deze week gebruik kunnen maken van deze mooie verwezenlijking.

Verzorging en gezelligheid voor iedereen

Net als veel andere zaken in ons dagelijks leven zijn ook een bezoek aan de kapper of manicure veel duurder geworden. Daar willen de leerlingen van de GO! Spectrumschool toch even verandering inbrengen:

Iedereen wil er graag goed uitzien. Wij willen de mensen daarbij met plezier helpen terwijl we deze mooie stiel aanleren.

Tijdens de komende dagen gaat het om veel meer dan mensen verzorgen. Een praatje slaan met de klanten (een klapke doen), koffie aanbieden, een luisterend oor zijn, … vertelt een van de leerlingen. Afrekenen moeten ze gelukkig niet doen.

Een lach en een compliment van de klant zijn ons minstens evenveel waard.

Tevreden klanten en positieve ervaringen

Ook de klanten zijn tevreden. Marie D. uit Deurne keert vrolijk terug naar huis:

Normaal laat ik mijn haar knippen in het dienstencentrum om de hoek, maar daar ben ik niet zo tevreden van. Deze look is veel frisser. De manicure is een leuk extraatje. Dat zou ik anders nooit laten doen. Dit was een fijne voormiddag.

Bron:  GO Onderwijs