Het is weer zover: Zotte Zondag keert terug naar Deurne met een programma boordevol gratis activiteiten die jong en oud zullen verrassen. Op zondag 28 april, vanaf 13:00 uur, wordt het gebied rond het districtshuis en een deel van de Frank Craeybeckxlaan omgetoverd tot een waar festijn van plezier en avontuur. Na het succes van de voorgaande jaren, belooft deze editie nog spectaculairder te worden met activiteiten die de verbeelding te boven gaan.

Zotte Zondag is een prachtige weerspiegeling van wat Deurne te bieden heeft: innovatie, sport, plezier en een vleugje gekheid.

aldus Elke Brydenbach, schepen voor sport, jeugd en feestelijkheden.

We nodigen iedereen uit om samen te komen genieten van een dag die bol staat van de activiteiten die je nergens anders vindt.

De lijst van activiteiten is indrukwekkend: van schaatsen bij lenteweer tot deur(ne)mat gooien en rodelen. Een bijzondere vermelding verdient de Sky Explorer slacklineshow, waar koorddansers op veertig meter hoogte een spannende tocht maken van het districtshuis naar de Frank Craeybeckxtoren, onder begeleiding van de betoverende klanken van de Skyolin, een zelfontwikkeld instrument.

Andere activiteiten omvatten human bowling, katapultschieten, een avontuur in een maïsdoolhof, en een ritje in de kiepauto. Voor de durfals is er de Flying Swing en een mega hindernissenbaan die tot het uiterste daagt.

De verscheidenheid en het unieke karakter van elke activiteit maken Zotte Zondag tot een niet te missen evenement.

benadrukt Brydenbach.

Het hoogtepunt voor velen blijft het kampioenschap Deur(ne)mat gooien, een sportieve uitdaging die de gemeenschapszin van Deurne onderstreept.

In 2022 vestigde Senne Laenens het record met een worp van 22,9 meter, een prestatie die tot nu toe ongeëvenaard is gebleven. Brydenbach moedigt iedereen aan om mee te doen:

Wie weet ben jij de volgende kampioen Deur(ne)mat gooien. We kijken ernaar uit om je te zien schitteren.

Met meer dan twintig geplande activiteiten, van vermaak voor de kleinsten tot uitdagingen voor de echte avonturiers, plus een scala aan randanimatie, waaronder een goochelshow, een dansvoorstelling en een BMX-demonstratie, staat Zotte Zondag garant voor een onvergetelijke dag.

Praktisch

  •  Zotte Zondag
  • zondag 28 april 2024 van 13 tot 18 uur
  • Frank Craeybeckxlaan en parking (voor- en achteraan) districtshuis Deurne
  • www.deurne.be/zottezondag
  • gratis