De Jan Olieslagersstraat in Deurne-Zuid is getransformeerd tot de eerste tuinstraat van Deurne. Op vrijdag 5 mei werd de straat feestelijk ingehuldigd door het district, de Stad, water-link en Aquafin.

Streven naar vergroening

In een tuinstraat wordt gestreefd naar het maximaal vergroenen van de straat door de bestaande verhardingen te vervangen door plantvakken, bomen, grasperkjes, klimplanten en dergelijke.

Participatie van buurtbewoners

De bewoners kregen de kans om actief bij te dragen aan de vormgeving van de straat. Tijdens participatiemomenten gaven zij feedback over diverse aspecten zoals aanplantingen, waterbufferingssystemen, fietsenstallingen, parkeerplaatsen, ontwerp van de straattuin, boomkeuze, het nieuwe rioleringsstelsel en de vernieuwde verlichting.

Deurnes districtsschepen voor openbare werken Freddy Lorent (O-VLD):

Door een mooie samenwerking tussen buurtbewoners en overheden is een grijze straat omgevormd tot een levendige groenblauwe straat met een prachtige groene hoek als ontmoetingsplaats voor de buurtbewoners.

Feestelijke inhuldiging

Alle bewoners van de Jan Olieslagersstraat werden persoonlijk uitgenodigd voor de feestelijke inhuldiging. Aan elke voordeur werd aangebeld en iedere bewoner ontving een goodiebag met een postkaart, een strip, twee herbruikbare bekers en een sticker.

Gezellig samenzijn voor jong en oud

Tijdens het feest waren er verschillende activiteiten voor alle leeftijden, zoals knutselen en een live band. Bezoekers konden genieten van kraantjeswater van water-link, limonade, wijn of een mocktail.

Bron: District Deurne