deurne leeft dees is wel deurne deurmat poetsdag

De lente is aangebroken en in Deurne betekent dit dat het tijd is voor de jaarlijkse poetsdag. Op zaterdag 29 april zullen maar liefst 75 straten deelnemen aan het evenement, waarbij bewoners samenwerken om hun straten schoon te maken en ondertussen hun buren beter te leren kennen. In totaal doen ongeveer 1500 gezinnen mee.

Beloningen voor deelnemers

De deelnemende gezinnen zullen worden beloond met een ‘Dees is wel Deur(ne)mat’, een veegborstel, of een gevelbloembak met plantjes. Daarnaast ontvangen de deelnemende straten een ‘Dees is wel Deurne’ vlaggenlijn en kunnen ze een budget aanvragen om na het poetsen een gezellig straatfeest te organiseren.

De doelen van de poetsdag

Het doel van de Deurnse poetsdag is om bewoners te belonen voor hun gezamenlijke inspanningen om een schone straat en een goede burenband te realiseren. District Deurne hoopt hiermee het samenleven in de wijk te versterken. Districtsschepen Elke Brydenbach (N-VA) benadrukt het belang van samenwerking en creativiteit:

Na een lange, donkere winter is het hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken en een grote poetsactie op poten te zetten. Ik ben ieder jaar verbaasd hoeveel enthousiaste Deurnenaren hun schouders mee onder dit initiatief zetten.

Het is ontzettend fijn te zien hoe buurtbewoners aan de slag gaan om hun straat ‘op te fleuren’. De creativiteit die hiermee gepaard gaat, is vaak bewonderenswaardig en dat willen we dit jaar dan ook extra in de kijker zetten.

Creatieve wedstrijd

Dit jaar kunnen de deelnemende straten zich ook inschrijven voor een creatieve wedstrijd, waarbij ze een origineel kunstwerk maken. Een jury kiest tijdens de poetsdag tien finalisten uit alle deelnemende straten.

Vanaf 3 mei kan iedereen stemmen op een kunstwerk via www.deurne.be. De winnende straat krijgt een gratis straatfeest aangeboden door district Deurne. In totaal schreven 18 straten zich in voor deze wedstrijd, en de winnaar wordt eind mei bekendgemaakt.

Ophaalmoment

Op vrijdag 28 april, de dag voor de poetsdag, is er een ophaalmoment op de parking achter het districtshuis van Deurne, waar de initiatiefnemers van de deelnemende straten hun beloningen kunnen ophalen. Het districtscollege van Deurne zal ook aanwezig zijn om de veegborstels, deurmatten en bloembakken met plantjes uit te delen. De pers is van harte welkom.

Voor meer informatie over het evenement, bezoek de website: www.deurne.be/dingdongdeurne.