deurne leeft nieuwsbrief district deurne eerste keer

District Deurne lanceert in oktober de digitale nieuwsbrief en engageerde zich vooraf om Deurne extra groen te kleuren, gekoppeld aan het aantal inschrijvingen. Voor de eerste 500 inschrijvingen op de nieuwsbrief plant het district vijf bomen. Voor elke extra 500 komt daar nog een boom bij.

Teller staat op 7

Op dit moment staat de teller op 1799 abonnees (update 13/10). Dat betekent dat Deurne nog groener zal kleuren en al zeker 7 nieuwe bomen zal planten, verspreid over het district.

Waar en welke bomen?

Op Eksterlaar komen 5 hoogstambomen (Tiny Forest):

 • 1 zomereik (Quercus robur): deze inheemse boomsoort ontwikkelt een heel groot groenvolume en wordt zeer oud. Op en rond de eik is er zeer veel bedrijvigheid van insecten, schimmels, vogels, …
 • 2 haagbeuken (Carpinus betulus): deze inheemse boom trekt vogels en meikevers aan. De haagbeuk gedijt op gronden met wisselende waterstanden en maakt hem geschikt voor de huidige klimatologische omstandigheden.
 • 2 éénstijlige meidoorns (Crataegus monogyna): deze boom is niet alleen prachtig om zien, want de bloemen geven nectar voor bijen en vlinders. In het najaar eten verschillende vogelsoorten de vruchten en het is een waardplant voor verschillende vlindersoorten.

Stiltepark Sint-Fredegandus krijgt 2 fruitbomen:

 • 1 kweepeer (Cydonia oblonga): deze boom wordt relatief oud en verlangt geen onderhoud. Hij draagt prachtige bloesems en zijn vruchten worden gegaard voor consumptie, waarvan de smaak niet te vergelijken is met enig andere vrucht. Het is een boom die je plant voor de komende generaties.
 • 1 pruimelaar (Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’): de boom is zelfbestuivend en draagt in de herfst kleine, gele vruchten. De boom is goed winterhard en lokt bijen en vlinders.

Nog niet ingeschreven? Doe het nu!

Het district stopt niet en laat de bomenteller lopen, want elke boom telt! Ook jij kan ervoor zorgen dat Deurne groener wordt en dat er extra bomen bijkomen. Schrijf je daarom nu in en ontvang de maandelijkse digitale nieuwsbrief van Deurne.

Al ingeschreven? Dan kan je in de prijzen vallen…

Ben je al ingeschreven op de nieuwsbrief van Deurne? In december maak jij kans om een prijs te winnen! District Deurne verloot 1 hoofdprijs ter waarde van 300 euro en 20 manden met lokale, Deurnse producten.

Wedstrijdactie

Het district verloot 1 hoofdprijs en 20 manden met lokale producten onder de abonnees van de digitale nieuwsbrief.

 • Wie kan deelnemen? Elke abonnee die ten laatste zondag 11 december om 23.59 uur ingeschreven is met een geldig e-mailadres
 • Per persoon kan je max. 1 prijs winnen
 • Bekendmaking winnaars: in de nieuwsbrief van december worden de 21 winnaars bekendgemaakt en op de hoogte gebracht via hun (winnend) e-mailadres
 • Ophalen prijs: in januari 2023 kunnen de winnaars hun prijs ophalen in het districtshuis (op afspraak).

Prijzen

 • 20 manden met lokale, Deurnse producten
 • 1 hoofdprijs ter waarde van 300 euro

Meer informatie betreffende de wedstrijd.

Bron: District Deurne