In een tijd waarin het digitale landschap een steeds belangrijkere rol speelt in gemeenschapsopbouw, is het niet te onderschatten wat het beheer van een levendige online groep inhoudt. Dat werd vandaag in de kijker gezet door districtsburgemeester Tjerk Sekeris en raadslid Alain Hoeckx, die hun waardering uitspraken voor To Baaten, de drijvende kracht achter de Facebookgroep “Deurne-Zuid!”.

Met terechte trots werd onlangs bekendgemaakt dat deze groep, onder Baatens beheer, de indrukwekkende kaap van 10.000 leden heeft bereikt. Een mijlpaal die getuigt van het bruisende leven binnen de groep en Deurne-Zuid. Alain Hoeckx, die zelf twee groepen beheert in Deurne, benadrukte hoe dit soort beheer vaak onderschat wordt.

Het is meer dan enkel berichten goedkeuren of verwijderen; het is een voltijdse bezigheid waarbij je de vrede bewaart en een platform biedt voor open discussie.

lichtte Hoeckx toe.

Poll toont actieve betrokkenheid

Een recente poll over de luchthaven van Deurne, waarin binnen minder dan 24 uur meer dan 2.000 stemmen werden uitgebracht, illustreert de actieve betrokkenheid van de groep. Met 1.800 stemmen vóór en slechts 200 tegen, toont dit aan hoe levendig en betrokken de leden zijn bij lokale kwesties.

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris erkent het belang van dergelijke online discussiegroepen voor het bereiken van geïnteresseerden binnen het district.

Het is bewonderenswaardig hoe To Baaten al jaren en met zoveel toewijding deze groep beheert. Zijn inzet verdient een pluim.

aldus Sekeris.

To Baaten zelf reflecteerde op het onverwachte succes van de groep:

Wat begon als een klein initiatief na de stuurgroep van dé Herentalsebaan, is uitgegroeid tot iets wat ik nooit had kunnen denken. De groep is letterlijk uit de hand gelopen, maar op de best mogelijke manier. Iedereen mag zijn mening geven, we hebben geen lokale Maddy’s of Peter’s, en dat helpt natuurlijk ook!

lacht To.