‘Vrouwen ondersteunen vrouwen’ is het thema van de inzamelingsactie van lingeriewinkel Svelta, waarbij klanten worden uitgenodigd om hun oude beha’s in te ruilen tegen een korting van 10 euro.

Wanneer klanten hun oude beha’s inleveren, ontvangen ze een kortingbon van 10 euro als dank voor hun loyaliteit en om ze een steuntje in de rug te geven in deze uitdagende tijden. Maar het gaat verder dan dat. In samenwerking met Wereldmissiehulp en het project ‘Be the fibre’, streven Svelta en de deelnemende lingeriewinkels naar duurzaam ondernemerschap binnen de mode- en lingerie-industrie.

Deze actie gaat echt om het hart van vrouwelijkheid en duurzaamheid.

zegt zaakvoerster Orfa De Fruytier.

Door oude beha’s een nieuw leven te geven, tonen we respect voor onze klanten én voor de planeet. We hopen dat elke beha die we verzamelen, staat voor een stap voorwaarts in het versterken van vrouwen overal, terwijl we tegelijkertijd een duurzamere toekomst creëren.

Tweede leven voor BH’s

De ingezamelde beha’s die nog in goede staat zijn, krijgen een tweede leven via Wereldmissiehulp. Ze worden gedoneerd aan vrouwen die minder makkelijk toegang hebben tot kwaliteitslingerie. De beha’s die niet meer gedragen kunnen worden, krijgen een nieuwe bestemming via het ‘Be the Fibre’ initiatief, waar ze worden gerecycleerd tot nieuwe stoffen voor kleding en andere producten zoals laptoptassen, paraplu’s en draagtassen.

Klanten kunnen hun oude beha’s de hele maand november inleveren bij Svelta in Deurne en bij andere deelnemende lingeriezaken in Vlaanderen. De kortingsbonnen die ze ontvangen, kunnen ze in de maand november gebruiken voor toekomstige aankopen.

Svelta, op de Turnhoutsebaan in Deurne doet elk jaar mee. Bij vorige edities kreeg zaakvoerster Orfa De Fruytier gemakkelijk vierhonderd oude beha’s binnen.

www.svelta.be