deurne leeft regenboogzebrapad jezuitendreef

In Deurne is onlangs een regenboogzebrapad aangelegd, een initiatief dat een tijdlang vastzat, maar nu eindelijk gerealiseerd is.

Het idee voor een regenboogzebrapad ontstond toen minister Lydia Peeters (OVLD) twee jaar geleden lokale besturen opriep om zo’n zebrapad aan te leggen op een gewestweg. Het district Deurne vroeg de minister om ter hoogte van de Jezuïetendreef (Rivierenhof) een dergelijk zebrapad te installeren.

Echter, tussen droom en werkelijkheid stonden enkele praktische bezwaren in de weg

Zo loopt het zebrapad over een tramlijn, ligt het asymmetrisch en was men bang dat automobilisten het zebrapad niet zouden zien. Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) dacht dat het er wellicht nooit van zou komen. Toch is het zebrapad er nu, tot grote vreugde van Sekeris en de inwoners van Deurne:

Wij dachten als district écht dat het er wel nooit van zou komen, maar tot onze grote verbazing ligt het er plotseling en daar zijn wij geweldig blij mee.

De districtsburgemeester besluit met een brede glimlach:

Het regenboogzebrapad is niet alleen een symbool van diversiteit en inclusie, maar het is ook een voorbeeld van doorzettingsvermogen en samenwerking tussen lokale besturen en overheidsinstellingen zoals het Agentschap voor Wegen en Verkeer.